Política 07/07/2016

Rita Barberá torna a blindar-se al Senat: ja ha presentat les credencials a la cambra alta

PSOE, Compromís, Ciutadans i PNB van tornar-ne a demanar ahir la dimissió

Efe
1 min
L’exalcaldessa de València i ara senadora del PP, Rita Barberá, durant la roda de premsa en què va negar les acusacions.

MadridRita Barberá continua buscant l'empara del Senat. Malgrat els escàndols de corrupció i de les crítiques al PP per refugiar-la al a diputació permanent després que es dissolguessin les Corts i es convoquessin eleccions, l'exalcaldessa de València ha presentat ja a la cambra alta les credencials que li permeten tornar a ocupar un escó com a senadora per designació autonòmica durant la pròxima legislatura, que començarà el 19 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Barberá va ser escollida senadora per les Corts valencianes, ha d'acreditar de nou la seva condició després de la repetició de les eleccions generals, de la mateixa manera que els 57 senadors autonòmics restants. Arran de l'escàndol per corrupció que va passar molts dies sense trepitjar el Senat, quan ho va fer-ho va intentar esquivar les càmeres. Barberá va assegurar en roda de premsa des de València que tot el que s'ha dit sobre ella és "fals".

L'exalcaldessa va lliurar la documentació dimecres a la tarda, hores després que el PNB, el PSOE, Compromís i Ciutadans exigissin la seva dimissió. Els portaveus parlamentaris valencians van fer aquesta petició després de publicar-se un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil que, segons 'El Mundo', acredita el finançament irregular del PP de la ciutat de València en les últimes campanyes electorals de Barberá (2011-2015).

stats