Política 12/11/2014

Rivera diu sentir-se "desemparat" perquè Rajoy no va impedir les urnes el 9-N

El líder de Ciutadans deplora que el govern espanyol ha estat "tres dies de vacances" mentre a Catalunya es feia una consulta que ha insistit a considerar "il·legal" que "govern, fiscalia i TC haurien pogut evitar"

M.colomer
1 min

Barcelona"Em sento desemparat". Així s'ha expressat aquest dimecres el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha carregat amb duresa contra el govern espanyol de Mariano Rajoy per haver permès que diumenge hi haguessin urnes i locals de participació públics oberts malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional. "Govern [espanyol], fiscalia i Tribunal Constitucional ho haurien pogut evitar", ha asseverat Rivera que ha acusat el govern espanyol d'haver actuat amb deixadesa davant el que ha considerat una vulneració de l'estat de dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després de la compareixença de Rajoy, Rivera l'ha acusat d'haver-se estat "tres dies de vacances" mentre a Catalunya es feia el que ha insistit a considerar una consulta "il·legal" que Rajoy havia promès que no es faria. "En política el pitjor és dir que actuaràs i no fer-ho", ha retret Rivera, que dóna per fet que el govern Rajoy va negociar amb el Govern català via emissaris per "pactar l'incompliment de la llei".

El "proporcional" era evitar el 9-N

Després que Raoy hagi justificat la proporcionalitat de l'actuació de la justícia el 9-N, Rivera ha replicat que "el proporcional és que si el TC suspèn, es faci complir la suspensió". Per tot plegat, Rivera, que també ha carregat contra Artur Mas, ha exigit la convocatòria immediata d'eleccions autonòmiques a Catalunya. "Volem votar de veritat", ha etzibat Rivera, convençut, malgrat els estudis demoscòpics, que d'unes eleccions avançades en sortiria una majoria de govern alternativa a la sobiranista.

stats