Política 10/06/2015

Rivera s'ofereix al PSOE del País Valencià per evitar que governi Compromís o el PP

Ara / Efe
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera. EFE

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha ofert avui al PSOE per intentar arribar a un acord al País Valencià i evitar així un executiu participat per Compromís o pel PP. En roda de premsa a la seu central del partit a Barcelona per detallar les negociacions i els pactes del seu partit en les diferents autonomies, Rivera ha explicat que en el cas de la del País Valencià el seu partit ha proposat al PSPV i al seu candidat, Ximo Puig, un acord per governar en aquesta comunitat. Aprofita així per fer-se espai al País Valencià, després que Ximo Puig hagi trencat aquest dimarts les negociacions amb Compromís perquè li discuteixen la presidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si els socialistes trenquen amb Compromís, nosaltres serem allà per arribar a un acord", ha assegurat el líder de Ciutadans. Ha reconegut que al País Valencià la situació és molt més complexa que en altres comunitats, ja que els socialistes valencians no sumen majoria i necessitarien que una tercera força, el PP, s'abstingués. Amb tot, Rivera ha convidat els socialistes a arribar a un acord.

Compromís, també independentistes

Rivera ha argumentat que el seu partit no pensa articular cap tipus d'acord amb Compromís perquè, "encara que alguns intentin negar-ho, van en coalició amb partits independentistes". Compromís, en canvi, ha instat aquest dimecres el PSPV a reprendre les negociacions per no frustrar el canvi polític al País Valencià.

stats