Política 07/05/2018

Rivera acusa Rajoy de mostrar "laxitud amb els colpistes"

El líder de Cs torna a demanar al president espanyol que recorri el vot delegat de Puigdemont i Comín davant el TC

2 min
El president de Cs, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat aquest dilluns el govern espanyol de mostrar "laxitud cap als colpistes" i ha tornat a demanar al president espanyol, Mariano Rajoy, que recorri davant el Tribunal Constitucional (TC) el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín. "És un cas fraudulent; ningú pot demanar el vot delegat estant fugit i imputat per delictes tan greus", ha manifestat. Cs ja va recórrer aquest vot delegat davant del TC la setmana passada i va demanar al tribunal que adopti mesures cautelars per suspendre la seva capacitat de votar a distància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha insistit al govern espanyol que faci el pas i porti al TC el vot delegat de Comín i Puigdemont. El líder de Cs no entén per què encara no ha fet aquest pas, que ja la formació taronja ja va fer dijous passat. La Constitució permet al govern espanyol demanar la suspensió automàtica d'un acord només si el TC admet a tràmit un recurs. En el cas de Cs, la formació ha demanat al tribunal que adopti mesures cautelars i suspengui la delegació de vot dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín quan admeti a tràmit el recurs.

Argumenten que per "urgència excepcional" l'alt tribunal pot suspendre cautelarment una mesura encara que, com a norma general, aquesta potestat només s'aplica quan s'admet a tràmit un recurs del govern espanyol. El TC es reuneix aquesta setmana en sessió ordinària i caldrà veure si estudia aquest recurs de Cs.

Dimecres, durant la sessió de control al govern espanyol, Rivera preguntarà a Rajoy per què encara no ha fet el pas de demanar al TC que impugni aquest vot delegat.

D'altra banda, el president de Cs ha carregat contra el cas dels nou professors de Sant Andreu de la Barca denunciat per la fiscalia per un delicte d'odi. Segons Rivera, han atemptat contra la convivència i espera que la justícia actuï i cursi la querella de la fiscalia. "Un professor és el més important que té un país i ha de servir la convivència i mai assenyalar o coaccionar menors; això és molt greu", ha manifestat. A més, ha dit que "sempre estarà al costat" de les famílies catalanes que "defensen la llibertat, la democràcia i la Constitució". "Qualsevol mostra d'assenyalament o violència ha de ser condemnada pels servidors públics", ha afegit.

stats