Política 28/10/2016

Rivera insta el Govern a "replantejar-se" la seva no implicació en la reforma del finançament

El líder de C's lamenta que la Generalitat s'"absenti" de la "defensa dels interessos" de tots els catalans

Núria Orriols
1 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans / ACN

BarcelonaEn la batalla per erigir-se com un partit nascut a Catalunya amb influència a Madrid, aquest divendres el líder de C's, Albert Rivera, ha tret pit per les mesures que ha arrencat al PP i que, a parer seu, seran millores per als catalans. En declaracions als mitjans de comunicació després d'una trobada amb Societat Civil Catalana, Rivera ha enumerat els punts pactats amb Rajoy -la reforma del finançament, l'"actualització" de la carta magna i el pla d'infraestructures- i ha criticat el Govern de la Generalitat per negar-se a participar en la negociació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha instat Junts pel Sí a asseure's a la taula i ha lamentat que s'"absentin" de la "defensa dels interessos" de Catalunya. "Que s'ho replantegin", ha dit Rivera, després que el Govern ahir deixés clar que no s'implicaria en les converses per canviar el model de finançament. "Nosaltres defensem causes justes, no la secessió", ha manifestat el líder de C's.

El Govern no s'implicarà en la reforma del finançamentPer a Rivera serà "bo" per a Catalunya millorar el finançament dels serveis bàsics, aclarir constitucionalment les competències del govern espanyol i les comunitats autònomes i impulsar el corredor del mediterrani com a clau de volta per a la reactivació econòmica a l'arc mediterrani de l'Estat. Tot això, l'endemà d'un debat intens sobre la investidura de Mariano Rajoy que s'acabarà desencallant demà amb el suport de C's i Coalició Canària i l'abstenció del PSOE.

stats