Rivera, sobre el primer aniversari del 20-S: “Em sembla una vergonya que en un país democràtic se celebri la sedició”

El líder de Ciutadans adverteix Sánchez que “s’equivoca d’aliats”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dijous la commemoració del primer aniversari dels fets del 20-S: la concentració davant del departament d’Economia contra les detencions de càrrecs de la Generalitat que després va donar peu a l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. “A mi em sembla vergonyós que en un país democràtic se celebri la sedició”, ha afirmat en una entrevista a la Cope, on també ha acusat TV3 de “mofar-se” del que estava passant i ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que “s’equivoca d’aliats”.

Segons Rivera, un any després d’aquells fets el que és “bo” és que “el nacionalisme s’ha tret la màscara” i “ens hem adonat que si seguim cedint davant el nacionalisme es carreguen Espanya”, perquè “han donat un cop d’estat” i “hi ha processos judicials oberts”. Per contra, ha dit, el que és “dolent és que hi hagi un 40% de la població catalana que segueix votant partits separatistes i celebren coses com la d’avui”, perquè aquell dia (20-S) hi va haver “sedició”.

Rivera també ha aprofitat l’entrevista per criticar TV3, de la qual ha dit que “manipula”, i ha assegurat que “a sobre del cotxe de la Guàrdia Civil destrossada hi havia un reporter de TV3”. “Quan una televisió pública de l’Estat puja sobre un cotxe destrossat de la Guàrdia Civil per mofar-se de la sedició tenim un problema, evidentment”, ha dit. Segons Rivera, aquest problema també és que “s’ha admès amb normalitat que la Generalitat vagi contra l’Estat” i que Torra digui que “s’ha de liquidar l’Estat”. 

Per aquest motiu ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que “s’equivoca d’aliats”. “Torra no és un aliat de l’Estat, és un adversari”, mentre que Cs, el PP i els constitucionalistes són “els aliats naturals”. Segons Rivera, “el sanchisme” amb la seva “bona voluntat” el que fa és “netejar la imatge del nacionalisme, del populisme, i tirar per terra els consensos constitucionalistes”. Per contra, ha dit, Cs vol “plantejar batalla” al “nacionalisme i el populisme”, que són “els autèntics adversaris d’Europa”.