Política 08/03/2016

Rivera assegura que "tot canvia" si el PP presenta un candidat alternatiu a Rajoy

El líder de Ciutadans defensa que el president espanyol no és el més indicat per ser el nou president i obre la porta a donar suport a un altre membre del PP

Ara
2 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans.

BarcelonaMés pressió d'Albert Rivera, sobre el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, perquè faci un pas al costat. El líder de Ciutadans ha insistit aquest dimarts que el bloqueig a l'estat espanyol es pot solucionar, i ha defensat que "tot canvia" si Rajoy decideix no presentar-se i el PP proposa un candidat alternatiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco, ha argumentat que Rajoy no és el més indicat per encapçalar un govern reformista, motiu pel qual ha plantejat la possibilitat que els populars presentin un candidat alternatiu. Si això passés, Rivera no ha descartat donar suport a un govern espanyol liderat pel PP, ja que en el seu acord amb el PSOE no hi ha "cap clàusula" que digui que Sánchez ha de ser el president.

Davant la nova ronda de contactes entre líders polítics que es preveu per a les pròximes setmanes, Rivera ha assegurat que té voluntat de parlar amb el PP, però ha avisat els populars que "si ho volen fiar tot a la carrera política de Rajoy" dificultaran que prosperi un acord. "Si en posen un altre, ja tot canvia". Malgrat tot, Rivera ha dit que no es tracta de "decapitar" Rajoy, sinó que l'estat espanyol no estigui a l'expectativa d'una persona.

Des del PSOE, el portaveu al Senat, Óscar López, ha respost a Rivera que els socialistes entenen que l'acord subscrit amb Ciutadans "inclou que Pedro Sánchez sigui el candidat", tot i que ha admès que no sap si el partit taronja pensa el mateix.

Més col·loquialment ha analitzat la situació la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos (PP), que ha opinat que Sánchez "intenta salvar el cul" amb una "fugida endavant", motiu pel qual, ha dit, tota la resta no li importa gens.

Iglesias critica que Sánchez vagi de bracet amb Rivera

El líder de Podem, Pablo Iglesias, també s'ha referit a la situació que travessa la política espanyola després del fracàs del primer debat d'investidura. El líder del partit lila ha criticat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, vagi de bracet de Rivera, i ha insistit que hi ha marge per articular un govern d'esquerres "a la valenciana".

En una entrevista a TVE, Iglesias ha lamentat que Sánchez i Rivera s'hagin convertit "per art de màgia" en "inseparables", i ha reclamat al dirigent socialista que decideixi si vol pactar amb la dreta o amb l'esquerra, ja que la formació que ell lidera no s'abstindrà per facilitar un govern del qual no formi part.

stats