Política 18/12/2015

Rivera es compromet a facilitar la investidura del guanyador però veta Podem

El candidat de Ciutadans demana a PP i PSOE que "es mullin" i diguin si els deixaran governar en cas que guanyin

Dani Sánchez Ugart
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, serà avui en un míting a Tarragona.

MadridCampanya eterna per a Ciutadans. El partit d'Albert Rivera ha tancat aquest divendres la seva cursa cap a la Moncloa en un acte a Madrid, i ho ha fet ensenyant les seves cartes: ha aclarit en declaracions a la premsa quina serà la seva política de pactes després de les eleccions, en cas que no les guanyi, i ha demanat a PP i PSOE que facin el mateix i "es mullin avui mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha reiterat que no signaran "cap acord de govern" ni amb el PP ni amb el PSOE, però evitaran "que es bloquegin les institucions" i facilitaran que governi la força més votada, sempre que sigui alguna d'aquestes dues. El candidat havia avançat aquesta intenció en un seguit de tuits en què demanava als dos partits que s'abstinguessin si eren ells els qui guanyaven les eleccions.

El candidat de la formació taronja, que sembla haver llençat la tovallola i ja no confia en la seva victòria, ha marcat una línia vermella. No donaran suport a un govern que "vulgui trencar Espanya" i s'ha referit directament a Podem, que "ho té com a primer punt del seu programa". És a dir, Rivera ha descartat facilitar la investidura d'un govern amb Podem i ha reduït, en la pràctica, totes les opcions a donar suport a Mariano Rajoy, a qui totes les enquestes apunten com a guanyador.

El candidat de Ciutadans ha brandat també el fantasma d'un pacte precuinat entre PP i PSOE per governar després del 20-D, tal com publica el diari 'El Mundo': "Em temo que s'està gestant un pacte entre la vella política per evitar que governi Ciutadans".

La formació, que ha tingut una campanya de més a menys –va començar amb eufòria i escalant posicions a les enquestes, i ha acabat amb pessimisme– ha triat la plaça de Santa Ana de Madrid per tancar la campanya. Es tracta d'una plaça cèntrica de la capital espanyola, a poca distància del Congrés dels Diputats i on, segons el partit s'hi han aplegat 2.000 persones, tot i que les terrasses dels bars, els camions de la televisió i el mateix escenari que ha instal·lat el partit deixaven poc espai per encabir-hi una gentada.

stats