Política 27/02/2016

Rivera demana a Rajoy que "no bloquegi" la investidura de Sánchez

"Ja que li ha dit 'no' al rei espero que no li digui 'no' a Espanya", assegura el líder de Ciutadans

Europa Press
2 min
ALBERT RIVERA

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha expressat aquest dissabte el seu desig que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no bloquegi l'acord entre PSOE i C's. "Ja que li ha dit 'no' al rei espero que no li digui 'no' a Espanya", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després del seu consell general a Barcelona, ha demanat que "si el PP no vol sumar-se a un gran acord constitucionalista", almenys que no faci el mateix que Podem i els partits independentistes i bloquegi la legislatura.

Rivera ha exigit a Rajoy que "pensi més en el país que en la seva candidatura" en unes hipotètiques eleccions, i ha assegurat que C's seguirà amb la mà estesa al PP. El líder de C's ha defensat que el seu partit està sent coherent amb tot allò que va proposar en el seu programa: "Som l'únic partit que està intentant treure Espanya del mal pas en què es troba".

Segons la seva opinió, els espanyols han votat canvi i han votat diàleg, motiu pel qual veu lògic que el partit de dreta, el de centre i el d'esquerra pactin, per això ha demanat al PP que pensi en els espanyols i Espanya "més que en la picabaralla amb el PSOE".

Tot i això, veu normal que el seu partit miri més cap al PP que cap a Podem, ja que "el PP té majoria al Senat –imprescindible per a la reforma constitucional–, i Podem no", i ha afegit que el PP comparteix la idea que cal complir amb Europa i participen en el pacte contra el terrorisme.

"Si no hi ha investidura, no hi ha reformes, regeneració de la democràcia ni progrés", ha dit Rivera, fet que suposaria un bloqueig de la política a Espanya, motiu pel qual ha enviat un missatge a Rajoy en el qual l'ha instat a baixar a l'arena i buscar acords.

stats