Política 30/05/2016

Rivera fa entrar 'la roja' en campanya: veurà el debut a l'Eurocopa des de Barcelona

El líder de Ciutadans farà campanya a Catalunya tres dies i no visitarà Tarragona, Girona ni Lleida

Gerard Pruna
2 min
Albert Rivera durant la concentració del 12-O a la plaça de Catalunya / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa 'roja' ha entrat aquest dilluns en la campanya de les eleccions del 26 de juny. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha convertit el debut de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa en un dels seus actes principals a Catalunya. Dilluns 13 de juny, veurà des d'una pantalla a Barcelona -encara no està clar si a l'aire lliure o dins d'algun local- el partit entre la selecció espanyola i la República Txeca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà un dels tres actes que Rivera farà a Catalunya aquesta campanya en què, a diferència del que va passar el 20-D, no visitarà cap altra província més enllà de Barcelona. Des de la direcció del partit taronja admeten que és difícil millorar resultats a Catalunya i que, en tot cas, qualsevol opció de millorar els cinc diputats que van treure el 20-D passa només per Barcelona.

A més, l'anterior campanya va posar de manifest que la tirada que el partit tenia a la resta de l'Estat no es corresponia amb les expectatives que generava a Catalunya, on els actes eren més reduïts. Una imatge, la d'actes amb l'auditori mig buit, que el partit vol evitar que es tornin a repetir.

Més enllà de veure el partit de futbol des de Barcelona, Rivera serà a la capital catalana el primer dissabte de campanya i també l'últim dia, quan participarà en un esmorzar informatiu. La menor presència de Rivera també repercutirà en un major protagonisme d'Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta, que aquesta vegada faran més campanya a Catalunya.

Posar l'accent en la "catalanitat"

En aquesta ocasió Ciutadans ha dissenyat una campanya que vol posar l'accent en la seva "catalanitat". L'objectiu és posar en valor que el candidat a la Moncloa, Albert Rivera, és català, així com també alguns dels seus homes forts al Congrés, com José Manuel Villegas, Toni Roldán, Fran Hervías i Juan Carlos Girauta. Uns noms amb els quals Ciutadans vol traslladar el missatge que, per primera vegada a la història, "un partit català no nacionalista" pot influir en la política espanyola i formar govern. A més, tal com va avançar l'ARA, C’s farà una campanya pròpia a Catalunya amb un cartell, lema i relat diferenciat del de la campanya de Rivera a nivell de l’Estat.

stats