Política 05/12/2015

Rivera exigeix al PP i al PSOE deixar pas a una nova era

Respon a les crítiques per la seva inexperiència endurint els atacs per la corrupció i la mala gestió

Gerard Pruna
3 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, serà avui en un míting a Tarragona.

BarcelonaAlbert Rivera va sumar ahir a les ja habituals apel·lacions a obrir una “segona Transició” a Espanya una dosi extra d’èpica i des de Palma va exigir al PP i al PSOE que deixin pas a una “nova era”. Una era taronja comandada per Ciutadans, que a cavall de les últimes enquestes es veu més a prop que mai de ser decisiu al Congrés. Rivera no sembla que en tingui prou tenint la clau del futur govern espanyol i es va mostrar ambiciós. Després de donar per fet el sorpasso al PSOE en la segona posició, va avisar: “Ara perseguirem el següent, que és el PP”. L’objectiu, segons va dir, és que el 20-D s’obri una “nova era política” a Espanya que deixi enrere el “bipartidisme decadent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans aspira a espolsar-se com més aviat millor l’etiqueta de partit crossa del futur govern i ha posat la directa per intentar generar el marc mental que està en condicions de liderar el pròxim govern espanyol. “Donarem la sorpresa”, insisteixen a cada intervenció. “Deixeu-me somiar”, va demanar ahir Rivera, que es va oferir a tots els que no vulguin quatre anys més amb Mariano Rajoy al capdavant de l’executiu espanyol.

El president de Ciutadans es va girar també contra les crítiques d’“inexperiència” que li arriben des del PP. “És veritat -va concedir-. No tenim experiència a construir aeroports sense avions ni a endur-nos percentatges de velòdroms i auditoris”. Un atac directe als casos de corrupció del PP a les Illes d’un Rivera que sap on colpeja. Ciutadans buscarà aquests dies fer-se fort en aquells feus tradicionals del PP i el PSOE on la ciutadania ha sigut més castigada per la corrupció com ara les Illes, el País València, Andalusia i Madrid. “Ni tenim aquesta experiència, ni la volem”, va concloure. Davant d’una legislatura amb quatre grans partits al Congrés, el candidat mira també aquests dies de fer valer la seva ambigüitat -“Espanya no necessita girar a la dreta o a l’esquerra, necessita mirar endavant”- com una virtut per poder arribar a pactes i entendre’s amb tothom perquè “els espanyols estan farts de bàndols i joc brut”.

El líder de C’s, que en el primer dia de campanya es va dedicar a explotar la imatge de partit regenerador i a emmirallar-se en Adolfo Suárez per recollir la “indignació raonable”, serà avui a Tarragona, on es preveu que faci bandera d’un altre dels principals eixos de la seva campanya, l’oposició al procés sobiranista. Rivera serà a Catalunya avui, demà i dilluns i ja no hi tornarà fins a l’últim dia de la campanya. Tres dies en què intentarà consolidar-se com a flagell de l’independentisme per poder disputar-se la primera posició a Catalunya el 20-D en una cursa que es preveu més ajustada que mai, amb un empat a cinc.

El passat popular del líder de C’s

Rivera va ser ahir el principal objecte dels atacs del PP i va rebre de valent. No només per la seva “inexperiència”, sinó també pel seu passat.

En un acte amb els militants més joves del PP a Catalunya, la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, va retreure-li el seu pas per les joventuts populars, en què Rivera va arribar a afiliar-se tot i que mai va arribar a pagar cap quota. Feia dies que ho anava dient en privat i ahir va fer-ho servir en un míting. “Ell es va afiliar a les joventuts del PP i jo no”, va remarcar Camacho per negar que Rivera sigui “nova política”. El PP intenta taponar com sigui el forat que la formació taronja ha fet entre l’electorat més jove.

stats