Política 27/01/2013

Rivera proposa que els partits responguin subsidiàriament si tenen casos de corrupció

El líder de Ciutadans diu que acceptaria el pacte fiscal només si es reforma la llei de finançament autonòmica i mai si és un sistema "a la basca"

Acn
1 min
Ciutadans té molts factors a favor: és un partit nou, té un líder jove i capaç, critica el catalanisme amb un punt de fatxenderia i és un partit català.

BarcelonaEl president de C's, Albert Rivera, aposta perquè els partits polítics siguin responsables subsidiaris quan es dóna un cas de corrupció i que s'aparti de les llistes els imputats. En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', ha defensat aquesta via com un sistema de vigilància interna que evitaria escàndols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha fet una crida als partits catalans per aprovar mesures contra la corrupció política i evitar així que "s'institucionalitzi", després de fets com el 'Cas Clotilde', que esquitxa l'Ajuntament de Lloret de Mar o el 'Cas Mercuri', que afecta Sabadell i d'altres municipis del Vallès.

El responsable de C's veu necessari fer una cimera entre formacions i ha avançat que Ciutadans tindrà reunions bilaterals amb CDC i el PSC aquesta setmana.

D'altra banda, Rivera s'ha referit al pacte fiscal per a Catalunya i ha dit que mai acceptarà cap solució que estigui fora de la LOFCA (llei de finançament autonòmic). Ha defensat que es parli de canvis dins el marc de la llei i mai per convertir-la en un sistema de quotes "a la basca".

stats