CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 02/12/2010

Rivera diu que no a Mas i Laporta planta la premsa

El president de C's confirma que no facilitarà la investidura perquè CiU "no vol complir" la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. El líder de Solidaritat Catalana per la Independència es nega a fer declaracions després de la reunió amb el futur president

Redacció
2 min
Artur Mas i Albert Rivera.

BareclonaNo i no. Albert Rivera ha dit que no aquesta tarda a Artur Mas, al qual ha confirmat que votarà contra la seva investidura, i Joan Laporta ha dit que no a la premsa. El líder de Solidaritat Catalana per la Independència ha decidit començar la seva trajectòria com a diputat amb el silenci, i no ha volgut donar cap explicació als periodistes que l'esperaven a la sortida de la trobada amb el futur president de la Generalitat, contràriament al que han fet els representants de tots els altres partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest mutis de Laporta s'ha tancat la primera ronda de contactes postelectorals que Artur Mas ha mantingut aquesta setmana, i demà serà ell que explicarà les conclusions que n'ha tret. De moment, però, i quan encara no ha començat la veritable negociació –que faran comissions nomenades pels partits i en la qual no intervindrà personalment Mas–, cap formació li ha donat el sí per a la investidura.

Rivera ha explicat avui les seves raons: CiU no vol aplicar la sentència del TC que va retallar l'Estatut. "M'agradaria tenir un president de Catalunya que complís les sentències, respectés les llibertats individuals i el que diu l'Estatut després de la sentència", ha dit. Per aquesta raó, el no de C's, que té tres diputats, serà tant en la primera volta com en la segona de la votació de la investidura.

En canvi, el líder de C's creu que al llarg de la legislatura podria trobar vies d'acord amb CiU en matèria econòmica i de lluita contra la crisi, informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN), però també ha demanat a Mas que s'aprovi una nova llei electoral –a hores d'ara a Catalunya encara s'aplica l'espanyola de 1979– i que es faci un pacte anticorrupció. En aquest camp, hi veu una "porta oberta", però espera que hi hagi més concrecions. C's demana un sistema electoral amb "llistes obertes, limitació de mandats, una llei en què tots els ciutadans i tots els vots valguin el mateix, que hi hagi primàries obligatòries als partits i que redueixi la despesa electoral".

stats