Rivera creu que el no de Grècia és "una pèrdua" i "un revés" i diu que "no entén què celebren" els que se n'alegren

El líder de C's diu, ja com a candidat a la Moncloa, que si no guanya ell PP i PSOE "només canviaran alguna cosa a contracor"

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha valorat aquest dilluns al matí el resultat del referèndum celebrat aquest diumenge a Grècia. En aquest sentit, en una de les primeres entrevistes concedides després de ser proclamat oficialment candidat de C's a la presidència del govern espanyol, Rivera ha dit a TVE que el no de Grècia suposa "una pèrdua per a tothom" i un "revés" per a Europa. "No entenc què celebren [els que s'alegren del resultat] perquè l'escenari és negatiu", ha comentat.

"Hi ha gent que celebra el 'no' de Grècia, però és una pèrdua per a tothom. És un reves a la reunificació europea, una mala notícia per a tots i sobretot per a Grècia , que segueix amb un 'corralito', sense pagar deutes i sense fons per pagar funcionaris", ha opinat Rivera.

Tot i això, Rivera ha considerat que és "preocupant" sobretot que el resultat del referèndum hagi constatat, per a ell, que "els extremes es toquen". "Le Pen i Podem i Siryza celebren el 'no'. Alguna cosa està passant quan es canalitza en aquests populismes que Grècia digui 'no' a Europa", ha sentenciat, posant al mateix sac el posicionament de partits d'extrema dreta antieuropeista i el de Pablo Iglesias i Podem.

Malgrat lligar directament l'anàlisi de Grècia amb Espanya i dir que li "preocupa que Rajoy o Iglesias portin el debat a l'extrem", Rivera ha assegurat que "Europa no es pot mirar en clau localista" i que és "un error" vincular els efectes del referèndum a la realitat política de la resta d'estats europeus.

"Mas intenta amagar-se del seu fracàs amb llista sense les seves sigles"

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que el president català, Artur Mas, intenta "amagar-se" del seu "fracàs" en el procés sobiranista darrere d'un "calaix de sastre", un tipus de llista unitària per a les catalanes del 27S que "no és la seva, sense els seus candidats i sense les seves sigles".

En roda de premsa a Barcelona, el president de Ciutadans s'ha pronunciat així sobre la decisió de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural d'implicar-se en una llista unitària per a les eleccions catalanes del 27 de setembre, en què CDC advoca per la presència de polítics en aquesta.

"Intenta amagar-se darrere d'una llista que no és la seva, sense candidats que siguin els seus i sense les seves sigles", ha denunciat el dirigent de Ciutadans i candidat a la presidència del Govern, que ha advertit a més que aquesta eventual llista unitària té com a únic objectiu "dividir la societat catalana, trencar amb Espanya i sortir de la Unió Europea", un objectiu compartit per CDC, ERC i les entitats sobiranistes.

D'altra banda, Rivera ha reclamat als partits i entitats sobiranistes que siguin "rigorosos i seriosos" i deixin d'"enganyar" els catalans al·legant que el 27S és un plebiscit sobre la independència de Catalunya, quan són unes eleccions autonòmiques per elegir un nou parlament i un nou govern.

En aquest context, Rivera ha recalcat que les eleccions autonòmiques són una oportunitat per poder elegir un Govern "sensat", "democràtic" i amb les "mans netes de corrupció" davant dels que tenen les "seus embargades", en referència a CDC.

Més continguts de