Política 15/06/2017

Albert Rivera refusa un pacte amb PSOE i Podem per fer fora el PP

El president de Cs rebat que discrepa "profundament" del model "econòmic, polític i de nació" que defensa la formació lila

Agències
2 min
Albert Rivera refusa un pacte amb PSOE i Podem per fer fora el PP

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha negat a fer un "batibull" de partits per fer fora el PP de la Moncloa i ha advertit al PSOE que quan Podem el convida a construir una majoria alternativa, el que busca és portar-lo a un "carreró sense sortida": o entrar en un pacte amb els partits independentistes o deixar que el PP segueixi al poder.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llegeix aquí la crònica del debat de la moció de censura ahir al Congrés

En una entrevista a Telecinco, Rivera ha contestat d'aquesta manera l'article del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a 'El Mundo' on advoca per desbancar el PP sumant el seu partit amb Podem i Cs. El president de Ciutadans ha donat a entendre que Cs no estaria disposat a sumar-se la majoria alternativa que plantegen els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i de Podem, Pablo Iglesias, perquè discrepa "profundament" del model "econòmic, polític i de nació" que defensa la formació lila.

Segons ha indicat, els càlculs "no surten", llevat que Units Podem i el PSOE s'aliïn "amb Batasuna (Bildu), ERC i Convergència (PDECat) i l'apuntador". "Si el PSOE s'enreda una altra vegada aquí, el que aconseguirà Pablo Iglesias és ficar-lo en un carreró sense sortida que és "o pactes amb els separatistes o segueix governant el PP".

Rivera ha assenyalat que, tot i que Sánchez triés la primera opció, "hi haurà molta gent" entre els socialistes, des de líders territorials fins a expresidents i exministres, que no hi estarien d'acord. Això és el que pensa també Ciutadans, que considera que "el PP cal guanyar-lo a les urnes, en lloc de sumar un batibull de partits que no tenen res en comú".

stats