Política 27/03/2016

Rivera es mostra disposat a reunir-se amb Puigdemont per "normalitzar la discrepància"

El líder de Ciutadans estén la mà als votants de CiU "decebuts amb el radicalisme de CDC"

Ara
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una entrevista

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha mostrat disposat a reunir-se amb el president català, Carles Puigdemont, per "normalitzar la discrepància" i contribuir a "rebaixar la tensió", alhora que ha allargat la mà als antics votants de CiU decebuts amb el "radicalisme" de CDC. En una entrevista amb Efe, Rivera ha remarcat que des de la política espanyola "ja es va cometre l'error, fa molts anys, de no reunir-se amb aquells que no pensaven igual: va passar en el seu moment amb el lehendakari [Juan José Ibarretxe] i està passant ara amb Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som poc sospitosos de ser independentistes, però crec que cal normalitzar la discrepància. Les institucions estan per damunt de les discrepàncies ideològiques", ha remarcat. Puigdemont ja es va reunir el 15 de març al Palau de la Generalitat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però encara no ha tingut una trobada a soles amb el president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy. El mandatari català ja es va reunir amb la cap de files de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, en el marc de la ronda de contactes que va encetar només arribar al càrrec.

Després que des del PP s'aboquessin retrets a Sánchez pel que podia estar negociant a porta tancada amb Puigdemont, Rivera ha recalcat que "les reunions entre líders polítics, per veure què és el que ens uneix i en què discrepem, són legítimes". Les reunions d'aquest tipus, ha puntualitzat, no impliquen una "adhesió" als postulats de l'interlocutor: "Em sorprèn que hi hagi gent que encara pensi que si et reuneixes amb algú és que estàs d'acord en tot amb ell".

Rivera s'ha mostrat "obert" a reunir-se "amb tots els presidents autonòmics, també amb Puigdemont", perquè sàpiga "de primera mà" en què discrepa C's del seu projecte polític. "Si ens demanessin una reunió d'aquesta naturalesa, hi accediríem amb normalitat. Si volem rebaixar una mica la tensió i normalitzar les relacions, a vegades les formes també fan el fons", ha argumentat Rivera, que ha volgut deixar clar que "mai amb un Govern en el qual C's influeixi hi haurà una separació de Catalunya".

stats