Política 17/08/2016

Rivera accepta reunir-se amb Rajoy tot i que el PP hagi ignorat les seves exigències

El partit precisa que la reunió, que es farà aquest dijous, no servirà per negociar el pacte de la investidura si el president en funcions no accepta les condicions

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rivera després de la reunió d’ahir amb Rajoy, un cop consolidat el gir de 180 graus.

MadridCiutadans dóna una segona oportunitat al PP. Albert Rivera es reunirà aquest dijous amb Mariano Rajoy, tot i el cas omís que el líder del PP ha fet de les exigències dels liberals a canvi del seu sí a la investidura. El portaveu adjunt dels liberals, José Manuel Villegas, ha afirmat aquest dimecres que estan "sorpresos" pel "no-debat" en el si del PP d'aquestes sis condicions, però això no evitarà que hi hagi una primera presa de contacte entre els dos líders.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit respon així a la decisió d'aquest dimecres del comitè executiu del PP d'"autoritzar" Mariano Rajoy a negociar amb la formació taronja, però sense ni tan sols entrar a valorar les sis condicions que van imposar els liberals a canvi del seu suport a la investidura.

Villegas ha precisat que la reunió no serà per negociar el pacte d'investidura, perquè el partit manté que abans cal que Rajoy accepti les condicions prèvies que van posar sobre la taula fa una setmana. La reunió, doncs, servirà només per donar l'oportunitat a Rajoy de firmar el document de les sis propostes i, en cas que ho faci, marcar una data per al debat d'investidura, en què Ciutadans votaria que sí.

Si Rajoy no accepta aquestes condicions, ha insistit Villegas, el partit taronja mantindrà la seva postura inicial de votar que no en la primera volta d'una eventual votació d'investidura de Rajoy, amb una "abstenció tècnica" en segona volta.

"El senyor Rivera s'asseurà amb el senyor Rajoy perquè li digui si firma les sis condicions i si posa una data a la investidura, no per negociar", ha reiterat el portaveu adjunt del partit, que ha acusat el líder popular d'haver "perdut set dies" i ha reclamat que és "urgent" que es desbloquegi la situació.

stats