Política 06/07/2015

Rivera s’erigeix en hereu polític d’Adolfo Suárez

J.r.
1 min

MadridAlbert Rivera ha posat en marxa la maquinària per atreure el votant centrista. El líder de Ciutadans, que ja és candidat oficial a la presidència del govern espanyol, va reivindicar-se ahir com l’únic que, des de la Moncloa, podria fer seure en una mateixa taula per dialogar els polítics i els agents socials. Per reforçar aquesta idea en l’imaginari col·lectiu, va recordar la feina de l’expresident Adolfo Suárez en els anomenats Pactes de la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’any 1977, partits, patronal i sindicats van haver d’acudir “a la trucada d’algú”. Ara vol ser ell qui despengi el telèfon perquè la resta de formacions no són “enemics” sinó “compatriotes”. Ja buscant el cos a cos amb el PP, va assegurar que C’s pot liderar aquesta tasca de teixir consensos perquè té les “mans netes” i, en canvi, Mariano Rajoy arrossega el pes del cas Bárcenas.

En un acte a Madrid, va reivindicar la necessitat que “la Catallunya sensata” s’impliqui ara en la governabilitat estatal per combatre el discurs nacionalista català.

stats