Política 26/09/2016

Rivera veu més a prop unes terceres eleccions si el PSOE convoca un congrés

Torna a reclamar a Rajoy i Sánchez que s'entenguin

Efe
2 min
El president de C's, Albert Rivera, després de la reunió de l'executiva del partit aquest dilluns per avaluar els resultats del 25-S. EFE

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, creu que el desig del secretari general socialista, Pedro Sánchez, de convocar un congrés federal al desembre posa el país "més a prop del bloqueig" que de la solució i espera que els dirigents socialistes "encertin" en la decisió que prenguin. Confia, però, ha dit en una roda de premsa a la seu de Ciutadans, que el comitè federal del PSOE del proper cap de setmana decideixi no entrar ara en aquest debat intern i el posposi fins que el país surti del carreró.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió de l'executiva del partit en què s'han analitzat els mals resultats de Ciutadans a Galícia i el País Basc, Rivera espera que els socialistes "pensin més en Espanya que en el seu partit" tot i que no veu que siguin "bones notícies" que Sánchez vulgui convocar unes primàries el 23 d'octubre i un congrés al desembre. Si bé ha dit respectar els debats de cada força política, ha advertit que "cap partit pot posar per davant les crisis internes" i ha demanat al PSOE, directament, que pensi ara en el "desbloqueig" d'Espanya i no en els seus propis problemes i "personalismes".

Falten 30 dia "escassos" per convocar noves eleccions i, per tant, el fet que Sánchez pretengui fer aquest pas per reafirmar-se en el seu lloc apropa la possibilitat d'uns tercers comicis, ha recalcat Rivera, qui ha assegurat que és el PSOE el que "té la clau" per evitar una crisi institucional "sense precedents".

D'altra banda, dubta que el PSOE estigui plantejant-se com a alternativa un pacte amb Podem i els "separatistes" que Ciutadans, en qualsevol cas, no preveu. De moment, ha argumentat, Sánchez ni tan sols s'ha postulat com a candidat i, a més, considera que la "guerra interna" en què està immers el PSOE no defineix una posició "conjunta", que hauria de tenir davant un eventual govern.

Albert Rivera també s'ha dirigit al candidat popular, Mariano Rajoy, en assenyalar que "hauria de donar-ho tot" per evitar unes noves eleccions i no limitar-se a demanar al PSOE que s'abstingui per sortir investit president.

Admet els mals resultats el 25-S

Sobre els resultats del 25-S, en què Ciutadans no ha aconseguit entrar ni al parlament de Galícia ni al d'Euskadi, Rivera ha admès que l'expectativa electoral del seu partit en les eleccions autonòmiques era "humil" -entrar amb només un diputat- i no ho han aconseguit. "Aquesta era la nostra expectativa, que era humil, i no ho hem aconseguit", ha declarat, i ha recordat les enquestes. Ha defensat que es tracta de "territoris complicats" després "d'un cicle d'any i mig d'èxits" electorals i una expansió estatal "molt ràpida".

stats