Política 20/05/2018

Rivera:"No hem de tornar a demanar perdó pel nostre passat"

Ciutadans presenta una plataforma amb l'himne d'Espanya amb lletra de Marta Sánchez

Júlia Manresa
2 min
Albert Rivera inaugurant la plataforma Espanya Ciudadana

Madrid"Tornarem a sentir-nos orgullosos de ser espanyols, recuperarem la dignitat que mai hauríem d'haver perdut". Amb aquestes paraules Albert Rivera, líder de Ciutadans ha presentat aquest diumenge la plataforma anomenada España Ciudadana, amb la qual el partit recorrerà el territori espanyol mirant d'eixamplar la base de cara a les municipals. En un acte presentat pels periodistes Albert Castillón i Beatriz Pino, on han onejat banderes espanyoles i europees, el líder de Ciutadans ha fet una crida a recuperar l'orgull de ser espanyol i abandonar un discurs "destructiu i catastrofista". Segons Rivera, cal deixar de lamentar-se pel passat i "d'avergonyir-se" de defensar la Constitució i els símbols espanyols. Per això, ha sentenciat: "No hem de tornar a demanar perdó pel nostre passat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer que han fet els presentadors de l'acte d'inauguració d'aquesta plataforma ha sigut un minut de silenci per la mort a Mali del militar espanyol Antonio Carrero i donar les gràcies per la presència de diverses associacions de policia com ara la Unió Federal, la de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat Víctimes del Terrorisme o l'Associació Unificada de Militars Espanyols. A banda, però, a l'acte també hi han estat presents el periodista Santi Acosta i l'exjugador de waterpolo Pedro García Aguado, i abans d'Albert Rivera ha estat la cantant Marta Sánchez qui li ha donat pas després d'entonar l'himne d'Espanya 'a cappella' i amb la lletra que ella mateixa va escriure. "Poques vegades a la meva carrera m'he sentit tan orgullosa i agraïda com quan he cantat l'himne d'Espanya", ha dit la cantant entre llàgrimes.

Malgrat que el més ovacionat ha sigut Albert Rivera, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha estat àmpliament aplaudida pel públic del palau de congressos de Madrid. En el seu discurs, Rivera ha defensat un nacionalisme espanyol "sense complexos" i "modern" per deixar de parlar dels defectes que té Espanya i passar a presumir de les seves virtuts.

Aprofitar el Procés per unir Espanya

El líder de Ciutadans ha insistit diverses vegades que se sent orgullós de ser barceloní i català però ha defensat que "no pot haver-hi una dicotomia entre la teva terra i el teu país". Malgrat no fer referència directa al manteniment de l'article 155 de la Constitució acordat aquest dissabte entre el mateix líder de Ciutadans, el PSOE i el govern espanyol, Rivera sí que ha parlat de Catalunya i del Procés per assegurar que ha servit per unir més Espanya. "Han intentat trencar el nostre país, però han unit els espanyols, hem perdut el complex de defensar la Constitució", ha afegit.

També ha fet referència a les llengües, presumint de la diversitat que hi ha a Espanya, però exigint que "no es faci escollir" entre cap de les llengües del país. El discurs del polític català ha conclòs amb una crida a la unitat: "Ser diversos ens enriqueix i estar units ens fa més forts".

stats