Política 19/09/2017

Robles (PSOE) exigeix a Rajoy que digui "ja" si aplicarà l'article 155 : "Que es deixi d'ambigüitats"

La portaveu socialista acusa el govern espanyol d'escudar-se "darrere les togues"

Ot Serra
2 min
El portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, en una imatge d'arxiu

MadridEl ball de contradiccions en els pronunciaments públics dins el PSOE continua aquest dimarts. Després que dilluns el portaveu del partit, Óscar Puente, assegurés que Pedro Sánchez i Mariano Rajoy mantenen una comunicació fluida sobre les mesures que el govern espanyol pren per aturar el referèndum, ara la portaveu parlamentària dels socialistes, Margarita Robles, ha apressat Rajoy a dir "ja" si aplicarà o no l'article 155 de la Constitució per rebaixar l'autonomia catalana, una via que Puente no va descartar i que Sánchez poc després va rebutjar.

"Que es deixi d'ambigüitats i indefinició", ha expressat Robles, que ha demanat explícitament al president espanyol que "digui als ciutadans què farà". En referència a l'article 155, Robles ha recordat que és competència "exclusiva" del govern decidir si l'utilitza o no i ha criticat que es vulgui passar la "patata calenta" al PSOE. "Que digui ja si aplicarà l'article 155 o la llei de seguretat nacional", ha assenyalat.

Robles ha acusat Rajoy de "no fer res" i "d'escudar-se en les togues" dels jutges i l'actuació dels fiscals per aturar el referèndum. Amb tot, la portaveu del PSOE ha assegurat que "respecta" la via judicial.

El PP reclama "unitat"

Les contundents declaracions de Robles han arribat després que comparegués en roda de premsa el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha reclamat "unitat" de les forces polítiques que s'oposen al referèndum. Hernando ha agraït que el PSOE mantingui el suport a les decisions que prengui l'executiu de Rajoy, tot i que Robles ja ha deixat anar les primeres mostres de distanciament discursiu amb la deriva del govern del PP.

El representant popular ha insistit que totes les mesures són sobre la taula i ha mantingut que s'està actuant dins la "proporcionalitat i l'eficàcia", els mateixos termes que pronuncien els dirigents del PSOE a l'hora de defensar l'actuació contra l'1-O.

stats