Política 14/12/2018

Robles defensa que la despesa militar és "despesa social" perquè genera llocs de treball

El consell de ministres aprova una inversió de més de 7.000 milions per als pròxims deu anys

Europa Press
1 min
La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat aquest divendres que les inversions en programes d'armament suposen una "despesa social" perquè generen milers de llocs de treball per als pròxims anys, i afavoreixen la indústria i la tecnologia espanyola. Així, Robles ha justificat en una entrevista a Onda Cero la inversió de 7.331 milions d'euros que el consell de ministres ha aprovat aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Robles ha insistit que es tracta d'una inversió que es realitzarà durant els pròxims deu o dotze anys i que generarà més de 7.000 llocs de feina en zones que considera que estan molt necessitades de "càrrega de treball" com la drassana de Navantia a Ferrol (Galícia)". "És una despesa social perquè la despesa militar, a més de generar i contribuir a la seguretat i la defensa, genera llocs de treball per a a la indústria espanyola", ha remarcat.

A més, la titular de Defensa considera que l'Estat té l'obligació d'invertir en material per garantir la seguretat dels seus ciutadans, per exemple, amb la compra dels vehicles blindats 8x8, que està convençuda que poden ajudar a salvar vides de soldats..

A més dels automòbils 8x8 blindats que ha comprat el govern socialista, es construiran cinc fragates F-110 que s'han encarregat a Navantia i també es modernitzaran els eurofighters, ja que des de Defensa s'assegura que és necessari mantenir en bon estat els avions ja adquirits, que estaran en servei fins al 2045.

stats