Política 27/07/2019

Roldán es reivindica com a "presidenta de la Catalunya real" i augura una nova victòria de Cs a les urnes

La candidata del partit taronja promet "un Govern no nacionalista que pensi en tots els catalans"

Agències
2 min
La portaveu de Cs al Parlament i candidata a presidenta de la Generalitat, Lorena Roldán, en l'acte d'aquest dissabte

BarcelonaLa portaveu de Cs al Parlament i candidata a la Generalitat, Lorena Roldán, s'ha reivindicat aquest dissabte com a "presidenta de la Catalunya real" en el seu acte de presentació pública després d'haver guanyat les primàries del partit taronja per ser l'aspirant a presidenta catalana.

Acompanyada de líders del partit com la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, i el president del grup al Parlament, Carlos Carrizosa, Roldán ha promès "un Govern no nacionalista que pensi en tots els catalans" si Cs guanya les pròximes eleccions al Parlament, com ella ha pronosticat. "Vam guanyar el 2017 i estic convençuda que tornarem a guanyar-les", ha proclamat en un auditori amb uns 200 assistents, entre els quals hi havia diputats i regidors.

Els resultats de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), però, no coincideixen amb el pronòstic de Roldán. Segons l'enquesta difosa aquest divendres, Ciutadans passaria de primera a tercera força i de 36 a 23-24 diputats, entre dotze i tretze escons menys. El PSC es beneficiaria d'aquest retrocés i passaria a empatar en segon lloc amb JxCat (25 i 25-27 parlamentaris, respectivament) i per darrere d'ERC, que seria la clara guanyadora de les eleccions amb 38-40 diputats.

"Quan nosaltres vam guanyar les eleccions, en el CEO anterior ens en donaven 20 i en vam treure 36. Ara ens en donen 24, així que imagina't el que podem treure", ha defensat la portaveu de Cs al Congrés i excandidata a la Generalitat de Cs, Inés Arrimadas. Mostrant-se "convençuda" que la formació taronja pot "tornar a guanyar", s'ha dirigit a la seva successora: "No t'estic posant pressió, eh, Lorena".

Roldán, que es va imposar a les primàries de Cs amb el 86,6% dels vots, ha acusat els independentistes de "no tenir ni idea del que passa a Catalunya" i ha relatat la situació de les llistes d'espera, la dependència i altres qüestions socials, tal com ja va fer aquesta setmana al ple de la "Catalunya real" impulsat al Parlament pel seu partit. Roldán ha assegurat que Cs té "ferides" per haver defensat "la llibertat, la igualtat i la unió de tots els ciutadans". "Ens han assenyalat, amenaçat i agredit", ha dit.

Arrimadas també ha esgrimit aquesta idea i ha asseverat que ser líder de Cs a Catalunya és una dificultat "perquè en cap lloc com aquest trobes els atacs dels adversaris, que es comporten com a enemics". La dirigent taronja, a qui Roldán agafa el relleu com a cap de llista, ha instat la nova candidata a la Generalitat a treballar per evitar que "la gent que s'està plantejant marxar perquè no aguanta més el nacionalisme" es quedi a Catalunya i que els funcionaris "deixin de sentir l'alè nacionalista de Govern", a qui ha acusat d'obligar els treballadors públics a participar en actes pels presos independentistes i a col·locar "simbologia partidista", en referència als llaços grocs.

La diputada estatal ha aprofitat per esmentar la situació política espanyola i ha recriminat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que en el debat d'investidura que tractés d'"homes d'Estat" els diputats d'ERC. Arrimadas ha asseverat que els republicans van dur a terme "un cop d'Estat" i ha subratllat que els més interessats en què Sánchez repetís com a president espanyol eren ERC i EH Bildu.

stats