Política 14/04/2016

Romeva viatja a Itàlia per pronunciar una conferència sobre Catalunya i reunir-se amb representants polítics

El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència té previst un desplaçament oficial al Regne Unit l'última setmana d'abril

Ara
2 min
Raül Romeva, durant la presentació de Junts pel Sí

BarcelonaEl conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, Raül Romeva, és aquest dijous de viatge a Itàlia. Segons han explicat fonts del Govern a l’ACN, el conseller pronunciarà aquesta tarda una conferència sota el títol 'Catalunya mira Europa: propostes i oportunitats' en un seminari organitzat pel Centre d'Estudis La Parabola a l'Institut Luigi Sturzo de Roma. A finals d'abril, Romeva serà al Regne Unit, tal i com va avançar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, es reunirà amb representants polítics del país. Es tracta de reunions privades que no estan a l’agenda oficial del conseller. Romeva també aprofitarà el seu viatge per reunir-se amb la comunitat catalana a Roma i visitar la delegació del Govern. Aquest divendres, Romeva assistirà a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera en substitució del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras. Precisament, Junqueras ha delegat la seva assistència perquè divendres serà de viatge a Itàlia per reunir-se amb agents econòmics italians i catalans.

El seminari on Romeva pronuncia la conferència tractarà sobre el paper de Catalunya dins la Unió Europea i les aportacions de Catalunya en el debat europeu. Està previst que el seminari compti amb l’assistència d’acadèmics, funcionaris i periodistes italians que han estat convidats de manera personal.

A més, també hi participarà el vicesecretari nacional del moviment federalista europeu, Paolo Acunzo, el president del Centre d'Estudis La Parabola, Francesco Tufarelli, com a moderador, i el secretari general de l'Institut Luigi Sturzo, Giovanni Dessì.

Tufarelli té relació especial amb la Presidència del Consell de Ministres italià actual i havia estat assessor jurídic per al Ministre d’Afers Europeus, dins de la Presidència del Consell. I, Paolo Acunzo és membre de la direcció del Partit Democràtic. Romeva aprofitarà el seu viatge a Roma per ser entrevistat per la RAI, l'empresa de televisió i ràdio pública, i per l’agència de notícies ANSA.

stats