Política 07/09/2014

Romeva insta ICV a apostar pel 'sí-sí' el 9-N

L'exeurodiputat ecosocialista vol un estat català republicà, sense exèrcit i amb possibilitat de la doble nacionalitat

Europa Press
2 min
L'exeurodiputat d'ICV, Raül Romeva, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaL'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva ha instat el seu partit a apostar pel 'sí-sí' a la consulta per construir un estat català republicà, sense exèrcit (i, per tant, fora de l'OTAN) i amb possibilitat de doble nacionalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo voldria que ICV apostés pel 'sí-sí'. Sóc dels que creuen que no hi ha alternativa. No veig marge per a una opció federal", ha recalcat en una entrevista d'Europa Press per la publicació del seu llibre 'Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)'.

Per Romeva, que participarà a la V de la Diada, no hi ha dreceres ni alternatives possibles a la via independentista, tot i que ha deixat clar que respectaria els ecosocialistes si finalment donen llibertat de vot. "A mi no em preocupa només el 9-N, em preocupa sobretot el país que tindrem després", ha explicat Romeva, després de precisar que batallarà perquè el govern d'una Catalunya independent faci polítiques de cohesió social, millora de l'estat del benestar, fiscalitat progressiva i progressista, nova gestió de l'energia i inversions respectuoses amb el medi ambient.

"El que no ens beneficia en absolut és una competència", diu sobre Guanyem BCN o Podem

També s'ha pronunciat sobre la irrupció de plataformes com Guanyem Barcelona o Podem. "ICV no és un club tancat que hagi d'ocupar un espai com a tal", ha dit Romeva, perquè assegura que està integrat per persones que configuren una suma d'idees, i ha remarcat que entre els ecosocialistes hi ha ganes de col·laborar amb altres ciutadans que, tot i no ser del partit, tenen inquietuds diferents. "El que no ens beneficia en absolut és una competència. Jo vinc d'aquesta tradició i em posen molt malalt els sectarismes. Amb tot el que no sigui tancar-nos en trinxeres i posar-nos d'acord els uns amb els altres en temes essencials hi estaré a favor", ha declarat.

No descarta presentar-se a unes primàries d'ICV

Després de dues legislatures al Parlament Europeu, ara Romeva té ganes d'escriure, pensar i reflexionar, però també de ser actiu políticament, i això dependrà de l'escenari de futur que es derivi del procés sobiranista. Tot i això, ha descartat encapçalar una llista a les municipals i també a les generals: "Què he d'anar a buscar a Madrid, si el que vull és marxar?", ha dit. "A partir d'aquí, depèn de com vagi Catalunya, ja ho veurem", ha afegit en preguntar-li si es planteja presentar-se a unes primàries d'ICV per liderar la candidatura a la Generalitat. "Per seguir com estem fins ara, pot ser que hi hagi altra gent més qualificada per fer una cosa diferent. Si es pot aportar alguna cosa, ja en parlarem", ha dit sense concretar més.

stats