Ros pacta amb Ciutadans a Lleida: transparència, no incorporar-se a l'AMI i revisar el reglament d'usos lingüístics

Les dues formacions s'han compromès a no donar suport a cap iniciativa relacionada amb el procés sobiranista o amb la creació de noves estructres d'Estat

Els grups municipals del PSC i de Ciutadans a l' Ajuntament de Lleida han tancat un acord polític –que no és de govern– que es divideix en tres àmbits d'actuació, com són la transparència i la regeneració democràtica, els drets de les persones i la recuperació econòmica i la lleialtat institucional.

En aquest darrer punt l'acord fa referència al compromís de la Paeria per la l leialtat institucional. En aquest àmbit, l'equip de govern del PSC s'ha compromès amb Ciutadans a no donar suport a cap iniciativa en el Ple municipal "que tingui com a objecte subvertir l'ordre constitucional ni dividir als ciutadans de Lleida", especialment en qüestions relacionades amb el procés sobiranista i en la creació de noves estructres d'Estat. En aquest sentit, el PSC no donarà suport a la incorporació de l'Ajuntament de Lleida a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni a col·laborar econòmicament amb l'entitat.

L'equip de govern socialista també assoleix el compromís de " garantir la neutralitat ideològica de l'espai públic en el municipi de Lleida", impedint la utilització del mateix per a la instal·lació o col·locació de símbols ideològics "de qualsevol mena" com ara estelades, segons ha dit la portaveu de C's a la Paeria, Ángeles Ribes. Finalment, l'acord també preveu l' actualització del reglament d'usos lingüístics vigent des del 2014 "als principis de cooficialitat conforme a les lleis i les diferents resolucions judicials".  

En un altre dels àmbits, el de la transparència i la regeneració democràtica, el pacte inclou impulsar polítiques en favor de la "bons governança en l'ús dels recursos públics" i promoure acords "per afavorir la transparència en la gestió pública" a l'Ajuntament de Lleida, a través de la recent creada Comissió per a la Transparència.

Aquest acord arriba només dos dies després que el PSC de Lleida triés Convergència Democràtica per tancar acords als consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera i a la Diputació de Lleida durant el mandat 2015-2019.  

Més continguts de