Política 09/07/2015

Ros pacta amb Ciutadans a Lleida: transparència, no incorporar-se a l'AMI i revisar el reglament d'usos lingüístics

Les dues formacions s'han compromès a no donar suport a cap iniciativa relacionada amb el procés sobiranista o amb la creació de noves estructres d'Estat

Acn
2 min
Àngel Ros, en el seu discurs ja com a alcalde, el dia que va ser reelegit paer de Lleida / ACN

LleidaEls grups municipals del PSC i de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida han tancat un acord polític –que no és de govern– que es divideix en tres àmbits d'actuació, com són la transparència i la regeneració democràtica, els drets de les persones i la recuperació econòmica i la lleialtat institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest darrer punt l'acord fa referència al compromís de la Paeria per la lleialtat institucional. En aquest àmbit, l'equip de govern del PSC s'ha compromès amb Ciutadans a no donar suport a cap iniciativa en el Ple municipal "que tingui com a objecte subvertir l'ordre constitucional ni dividir als ciutadans de Lleida", especialment en qüestions relacionades amb el procés sobiranista i en la creació de noves estructres d'Estat. En aquest sentit, el PSC no donarà suport a la incorporació de l'Ajuntament de Lleida a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni a col·laborar econòmicament amb l'entitat.

L'equip de govern socialista també assoleix el compromís de "garantir la neutralitat ideològica de l'espai públic en el municipi de Lleida", impedint la utilització del mateix per a la instal·lació o col·locació de símbols ideològics "de qualsevol mena" com ara estelades, segons ha dit la portaveu de C's a la Paeria, Ángeles Ribes. Finalment, l'acord també preveu l'actualització del reglament d'usos lingüístics vigent des del 2014 "als principis de cooficialitat conforme a les lleis i les diferents resolucions judicials".

En un altre dels àmbits, el de la transparència i la regeneració democràtica, el pacte inclou impulsar polítiques en favor de la "bons governança en l'ús dels recursos públics" i promoure acords "per afavorir la transparència en la gestió pública" a l'Ajuntament de Lleida, a través de la recent creada Comissió per a la Transparència.

Aquest acord arriba només dos dies després que el PSC de Lleida triés Convergència Democràtica per tancar acords als consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera i a la Diputació de Lleida durant el mandat 2015-2019.

stats