Política 18/09/2012

Rosa Díez creu que s'ha de suspendre l'autonomia de Catalunya si Mas "perverteix l'ordre constitucional"

La líder d'UPyD recorda a Rajoy que ha d'utilitzar l'article 155 de la Constitució "per garantir la igualtat i la cohesió de tots els espanyols, els catalans, també"

Ara
1 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez

BarcelonaLa líder d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, ja té clar què ha de dir Mariano Rajoy a Artur Mas en la reunió que tindran aquest dijous per parlar de la demanda del pacte fiscal per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la manifestació de la Diada i de les declaracions posteriors de Mas, Díez creu que Madrid ha de deixar clar al president de la Generalitat que "si utilitza els diners del rescat i la institució que presideix per finançar i promoure la secessió i perverteix l'ordre constitucional, el govern d'Espanya ha d'utilitzar l'article 155 de la Constitució, que per a això hi és".

Díez s'ha expressat així al programa 'El día menos pensado', de RNE. "L'article 155 de la Constitució hi és per garantir la igualtat i la cohesió de tots els espanyols, dels catalans, també".

Segons l'article 155 de la Constitució espanyola, si una autonomia no compleix les lleis, el govern estatal podrà aplicar "les mesures necessàries" per obligar les autoritats d'aquesta autonomia a complir-les. Per això, podrà "donar instruccions a totes les autoritats de les comunitats autònomes".

stats