Política 07/04/2015

Rosa Díez admet que la sortida de Cantó és una "pèrdua" per a UPyD i descarta fer primàries per triar-ne el substitut

La líder del partit ha sabut la notícia per la premsa i descarta que hi hagi més fugues

Europa Press
1 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez / EFE

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha lamentat la dimissió del diputat Toni Cantó i ha assumit que això suposa una "pèrdua" per a l'organització. Díez ha anunciat que serà el Consell Territorial del partit a la Comunitat Valenciana qui proposarà a la direcció nacional "entre avui i demà" el nom de la persona que el substituirà com a cap de llista a les eleccions autonòmiques del 24 de març. "Hi ha planter, hi ha més persones i el substituirem amb la gent que ens proposin des de València", ha afegit Díez, que ha descartat fer primàries per falta de temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als passadissos del Congrés, Díez ha confessat que s'ha assabentat de la sortida de Cantó quan ell ho ha fet públic en una roda de premsa i que després només li ha pogut enviar "un missatge", però encara no ha parlat amb ell.

Díez ha mostrat el seu "respecte" per la decisió de Cantó, a qui li ha agraït tota la feina feta. "Ha estat un gran parlamentari, un gran company i ha fet una excel·lent feina al Congrés", ha dit Díez, que ha afirmat que segueix tenint la seva "amistat, consideració i respecte".

Amb tot, Díaz ha descartat que hi hagi més sortides del partit. Toni Cantó i dos dels cinc diputats de la formació (Irene Lozano i Álvaro Anchuelo) van exigir mesures després dels resultats a Andalusia, en què la formació magenta no va obtenir cap diputat.

stats