Política 03/11/2020

Rosa Lluch serà la candidata dels comuns per Girona

La filla de l'exministre socialista ja va encapçalar la llista del partit al Senat

Mireia Esteve
2 min
La candidata al Senat d'En Comú Podem per al 10-N, Rosa Lluch, en l'acte d'inici de campanya

BarcelonaRosa Lluch tornarà a les llistes dels comuns. Segons ha pogut saber l'ARA, aquesta vegada ho farà per encapçalar la llista del partit a Girona de cara les pròximes eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer. Els comuns volen recuperar l'escó que van perdre en els comicis de fa tres anys, el 21 de desembre del 2017, i tornen a apostar per la filla de l'exministre socialista assassinat per ETA, Ernest Lluch, per aconseguir el repte i fer forat en l'electorat del PSC. Catalunya en Comú també comptarà amb l'ex secretari general de CCOO Joan Carles Gallego com a número dos de la candidatura per Barcelona, que encapçalarà Jéssica Albiach.

Rosa Lluch, historiadora i professora a la UB, ja va encapçalar la llista d'En Comú Podem al Senat en les eleccions generals de fa un any, el 10 de novembre del 2019, substituint la llavors secretària general de Podem Catalunya, Noelia Bail. Tot i millorar els resultats del 28 d'abril, no va aconseguir entrar a la cambra alta. En els comicis anteriors, del 28 d'abril del 2019, Lluch ja havia tancat la candidatura per Barcelona al Congrés. La seva implicació en el projecte dels comuns no ha estat només en candidatures electorals, sinó que després del 10-N es va incorporar a la nova executiva de Catalunya en Comú, que comanden tres coordinadores generals: Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López.

Tant Lluch com Gallego seran les dues cares més visibles que acompanyaran Albiach a les pròximes eleccions catalanes. L'ex secretari general de CCOO a Catalunya farà el salt a la política activa després que en les últimes eleccions catalanes, el 2017, ja ocupés els últims llocs de la candidatura, que llavors va encapçalar Xavier Domènech. Gallego no és el primer alt càrrec de CCOO que fa el salt a la política per representar els comuns al Parlament, sinó que segueix els passos de Joan Coscubiela, aleshores vinculat a candidatures d'ICV i de Catalunya Sí Que Es Pot. Al costat d'Albiach i Gallego, tot apunta que en la llista de Barcelona continuaran els actuals diputats David Cid i Marc Parés.

De cara als pròxims dies, els comuns s'hauran de reunir amb Podem Catalunya per configurar la candidatura conjunta. El partit lila ja va fer el seu procés de primàries abans de l'estiu i la militància va votar que fos l'ex secretària general de la formació Noelia Bail la candidata de Podem a les eleccions catalanes. Ara s'haurà de veure en quina posició la situen els equips negociadors de la coalició electoral, ja que Bail havia defensat ser la número dos o si més no estar entre els primers cinc llocs de la llista. El partit lila preveu proposar Yolanda López com a candidata de la coalició per Tarragona. López ja és actualment diputada al Parlament.

stats