Política 26/08/2014

Un consell polític extraordinari d'UPyD explorarà una hipotètica aliança amb Ciutadans

Rosa Díez ha convocat aquest òrgan del partit després que l'eurodiputat Francisco Sosa Wagner posés sobre la taula aquesta qüestió en un polèmic article a 'El Mundo'

Efe
2 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha avançat aquest dimarts que ha convocat per al 6 de setembre un consell polític extraordinari per debatre en els òrgans interns "el que s'està discutint en els mitjans", en relació amb el malestar generat en el partit per la proposta de concórrer a les pròximes eleccions al costat de Ciutadans. En declaracions a la Cadena SER, Díez s'ha referit a la proposta de l'eurodiputat Francisco Sosa Wagner de concórrer a les pròximes eleccions al costat de Ciutadans i ha assegurat, després de ser preguntada sobre la qüestió, que es debatrà en els òrgans interns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bona part dels principals responsables d'UPyD van fer pinya al voltant de Rosa Díez en contra d'aquesta possibilitat i va deixar sol Sosa Wagner, que va fer aquesta proposta a través d'un article al diari 'El Mundo'.

Rosa Díez ha assenyalat que no ha parlat amb Sosa Wagner i ha insistit que els seus canals de comunicació amb els afiliats i amb els càrrecs públics d'UPyD "són sempre oberts". Per aquest motiu, la portaveu del partit ha decidit convocar el proper dia 6 un consell polític extraordinari perquè "el que s'està discutint en els mitjans de comunicació es debati en els òrgans interns", ha negat que hi hagi qualsevol tipus de "autoritarisme" en el partit i ha assegurat que la seva obligació és "defensar l'honor i la veritat del partit".

Preguntada sobre si demanarà a Sosa Wagner que deixi el càrrec al Parlament Europeu, Rosa Díaz ha estat contundent: "Ni l'hi vaig a demanar ni hi estic pensant. Vull que se sàpiga la veritat en el sentit del nostre honor".

stats