Política 20/12/2014

Rosa Díez no dimitirà com a líder d'UPyD malgrat les crítiques internes

Càrrecs del partit li retreuen la pèrdua de militants i reclamen un congrés extraordinari per recuperar impuls

Efe
2 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, no dimitirà al capdavant del partit, com havia reclamat l'eurodiputat Enrique Calvet, que li va retreure no haver tingut "la barra" de no dimitir amb només 6.000 afiliats després de set anys d'existència. En una roda de premsa al final del consell polític d'UPyD, que ha aprovat per majoria la gestió anual del partit, Díez ha respost a les crítiques de l'eurodiputat, a qui ha emplaçat a actuar seguint la normativa del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan algú vol canviar la situació, s'ha d'adaptar a les regles de joc", ha explicat la líder d'UPyD, en al·lusió a la petició d'un grup de militants d'UPyD -més de mil, segons Calvet- que porta demanant a la executiva un congrés extraordinari que permeti a UPyD recuperar "l'impuls" que ha perdut a la societat.

Díez ha dit que cada persona "pot expressar l'opinió que consideri", però per canviar una situació "cal respectar les regles del joc" que "democràticament" s'han decidit aplicar en el partit.

En aquest sentit, ha subratllat que les regles del partit s'apliquen "a tot el món i per igual", el que implica que no hi pugui haver "transparència a la carta" a UPyD, que ha demanat a Calvet que rendeixi comptes al partit de l'assignació de 4.299 euros mensuals que percep com a part del seu salari del Parlament Europeu en concepte de "despeses generals".

"Tothom ha de complir les nostres exigències de transparència", ha afegit Díez.

Calvet, que no porta ni dos mesos com a eurodiputat, ja que va substituir Francisco Sosa Wagner quan va abandonar l'escó i UPyD, s'ha convertit en un dels màxims crítics de l'actual direcció, a la qual retreu haver convertit el partit en un "fracàs".

Una de les crítiques cap Díez es dirigeix a la manca de militants del partit, que ha xifrat en sis mil afiliats, si bé la líder d'UPyD ha manifestat que la formació ha crescut aquest any fins arribar a més de 10.000 persones, entre afiliats i simpatitzants .

"Hem crescut, perquè hi ha més de 10.000 ciutadans espanyols que estan col·laborant amb UPyD i més de 500 sol·licituds d'afiliats i simpatitzants en tramitació", ha explicat Díez, per contrarestar les dades de Calvet.

En relació amb la marxa del partit, Díez ha destacat que el consell polític d'UPyD ha donat suport "de manera aclaparadora" els comptes i l'informe de gestió de la formació.

stats