BOICOT A UPYD
Política 21/03/2014

Rosa Díez afirma que va sentir por i va témer per la seva seguretat a la UAB el 2010

La líder d'UPyD ha declarat a Sabadell contra els cinc joves imputats pels quals el seu partit demana sis anys i mig de presó per boicotejar-li una conferència

Acn
2 min
Rosa Díez, en el moment de la declaració en el judici / ACN

SabadellLa líder d'Unión Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha assegurat aquest divendres a la sortida dels jutjats de Sabadell que treballarà perquè "també hi hagi pluralisme a Catalunya". La diputada ha atès els mitjans de comunicació enmig de la protesta dels estudiants. "Ja veuen què passa: ara mateix volen privar-me de la llibertat d'expressió davant vostès amb crits", ha assegurat mentre els joves cantaven 'Els Segadors'. La congressista ha recordat que el març del 2010 va ser rebuda a la UAB amb crits de "Rosa Díez pim, pam pum". "Treballarem perquè el totalitarisme no ocupi els carrers del nostre país, també a Catalunya", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez ha declarat en qualitat de testimoni als jutjats de Sabadell en la vista contra els cinc acusats de boicotejar-li una conferència a la UAB, el març del 2010. "Vaig sentir por i vaig témer per la meva seguretat", ha recordat la diputada quan ha estat preguntada pels periodistes per aquells fets. "Va ser l'acte més brutal, tens i violent", ha afegit.

Rosa Díez "pim, pam, pum"

"Vaig ser rebuda a la UAB amb crits de Rosa Díez pim, pam, pum", ha explicat mentre simulava amb la mà el gest d'un tret de pistola. "Això també ho he escoltat al País Basc amb el nom de persones que després han estat assassinades", "no hi ha cap bandera democràtica que empari això", "treballaré perquè el totalitarisme no ocupi els carrers del nostre país, també a Catalunya", ha declarat.

Protesta dels estudiants

Díez ha atès els mitjans de comunicació enmig dels crits i les protestes d'uns 25 membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i d'Alerta Solidària. Els joves cantaven 'Els Segadors' i entonaven crits com "defensar la llengua no és cap delicte". La diputada, mentrestant, afirmava que "és important no permetre que persones a favor del totalitarisme i en contra de la llibertat d'expressió ens facin fora dels espais públics". La líder d'UPyD ha abandonat la zona caminant lentament fins a pujar al cotxe oficial, mentre els joves la increpaven.

El març del 2010 Rosa Díez havia de pronunciar una conferència a l'aula magna de la Facultat de Ciències Polítiques. Un centenar de joves ho van impedir i va haver de fer la ponència en una aula més petita.

Els cinc encausats del judici, pels quals UPyD demana sis anys i mig de presó per a cadascú, van declarar divendres passat. Tots ells van assegurar que en cap cas volien impedir o boicotejar la conferència de Díez. En canvi, van admetre que van entrar a la sala i que van protestar per "rebutjar" la ideologia de la diputada i les seves polítiques contra la llengua i les institucions catalanes.

stats