POLÍTICA
Política 17/12/2013

Rosell admet que els empresaris catalans estan "virant" cap al sobiranisme

El president de la patronal espanyola nega que s'hagi detectat cap boicot a productes catalans ni deslocalitzacions d'empreses pel procés d'independència

Ara / Europa Press
1 min

BarcelonaEl president de la CEOE, Juan Rosell, ha advertit que els empresaris catalans, igual que la societat catalana en el seu conjunt, estan "virant" cap a "cert sobiranisme", situació que la patronal veu amb "enorme preocupació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La societat catalana i els empresaris catalans no són extraterrestres, estan virant el seu posicionament cap a cert sobiranisme, i això és preocupant", ha subratllat Rosell en una trobada amb els mitjans, després d'assenyalar que els empresaris catalans es troben davant la tessitura d'anteposar els interessos de les seves companyies a la seva opinió política i social.

Segons Rosell, les enquestes de l'any 2010 mostraven que el sentiment sobiranista representava el 20% de la població catalana, xifra que pràcticament s'ha duplicat. A més, el distanciament de la societat catalana de la societat espanyola també s'està produint ara en sentit invers.

Tensions "de tot tipus i manera"

Al seu parer, aquests fets són "tan greus" que poden provocar tensions "de tot tipus i manera", per la qual cosa, a parer seu, cal una política "amb majúscules". Segons Rosell, és "urgent" refer els ponts i la CEOE farà tots els possibles perquè els polítics parlin i intentin reconduir la situació.

Malgrat la gravetat amb què jutja els esdeveniments, el president de la patronal ha assegurat que la CEOE no està detectant cap boicot als productes catalans per part de la societat espanyola ni cap deslocalització d'empreses catalanes davant el procés sobiranista.

stats