Política 01/04/2014

Església Plural qualifica Rouco Varela de "fanàticament pervers" i lamenta que veu el món "en blanc i negre"

El cardenal arquebisbe de Madrid va comparar aquest dilluns l'actual situació de tensió política amb la viscuda durant la Guerra Civil espanyola. El col·lectiu lamenta que aquestes afirmacions "situen el conflicte de Catalunya amb l'Estat en l'esfera de la religió" i demanen una resposta clara tan del govern com dels bisbes catalans

Efe
2 min
Els reis i els prínceps d'Espanya, amb Rouco Varela, arriben a la catedral de l'Almudena (Madrid), en el funeral d'Estat per Adolfo Suárez | EFE

BarcelonaEl col·lectiu català de catòlics de base Església Plural considera que les afirmacions del cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, que aquest dilluns va comparar l'actual situació de tensió política amb la viscuda durant la Guerra Civil espanyola, són "d'una gravetat i una perversitat immensa que no poden ser passades per alt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cardenal arquebisbe de Madrid va animar ahir, durant el funeral d'estat d'Adolfo Suárez, a seguir l'exemple de l'expresident espanyol per garantir la concòrdia dels espanyols "i les seves comunitats històriques" i superar les actituds que "poden causar" una guerra civil.

Sense referir-se directament al debat sobiranista de Catalunya, l'arquebisbe de Madrid va instar a extreure conclusions de la trajectòria de Suárez "mirant al bé d'Espanya, al seu present i al seu futur", abans d'afirmar: "La concòrdia va ser possible amb ell. Per què no ha de ser-ho també ara i sempre en la vida dels espanyols, de les seves famílies i de les seves comunitats històriques?".

En un comunicat emès aquest dimarts, Església Plural considera que "aquestes paraules dites en un acte religiós, davant les màximes autoritats de l'Estat, pretenen avalar i justificar, des de la religió, l'ús de tots els mitjans per defensar la 'sagrada' unitat d'Espanya".

Segons aquest col·lectiu, les afirmacions de Rouco "situen el conflicte de Catalunya amb l'Estat en l'esfera de la religió, en una causa 'divina', en una croada contra el 'separatisme'".

"Rouco és una persona perversa, fanàticament perversa, que veu el món en blanc i negre, en bons i dolents, i pensa que als dolents se'ls ha de perseguir fins a les últimes conseqüències", afegeix el comunicat.

Per a Església Plural, "l'evident identificació que fa de les causes de la Guerra Civil amb la voluntat de Catalunya de recuperar la seva sobirania per decidir el seu futur, no fa més que situar el focus de l'origen de la mateixa en aquesta qüestió i, per tant, situar els catalans en el bàndol dels perversos i moralment desviats, al contrari dels espanyols que, segons les seves tesis, encarnen la bondat de la unitat i la solidaritat".

"Les paraules de Rouco no són una reflexió en veu alta que manifesti un temor, són una crida a aquells que ell considera els únics nacionalistes bons, els espanyols, a defensar els valors moralment immutables que representa la unitat d'Espanya", critica el col·lectiu de cristians.

Església Plural considera greu que Rouco digui "que si no canvien les actituds reivindicatives dels catalans no es pot descartar la via de la violència per restaurar l'ordre 'diví'".

"Les paraules de Rouco no poden quedar sense resposta, i aquesta correspon, en el cas de Catalunya, al Govern de la Generalitat i als bisbes d'aquí", conclou Església Plural.

stats