Política 25/04/2014

Rubalcaba promet que el PSC es "mourà" durant la campanya per evitar una derrota el 25-M

El secretari general del PSOE prova de deixar en un segon pla el debat sobiranista

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl procés català no encaixa en les principals línies de campanya de cara a les europees del socialistes. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja va anunciar que portaria la proposta de reforma constitucional al Congrés després del 25 de maig i manté el calendari. Ara intenta deixar aquest debat en un segon pla i centrar l'agenda en qüestions socials, que permetin al socialistes desmarcar-se del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, en una compareixença a la seu del carrer Ferraz de Madrid, ha promès que el PSC es "mourà" durant la campanya per evitar una derrota electoral a Catalunya. Rublacaba està "convençut" que el centreesquerra pot vèncer el PP als comicis comunitaris i, per aconseguir-ho, el nombre de vots dels socialistes catalans és determinant. Ha reconegut, un cop més, que al Principat hi ha "una situació complicada" i que serà "inevitable" parlar de model d'estat -i de federalisme- abans del 25-M.

El desplegament de líders socialistes a Catalunya comença ja aquest cap de setmana. Diumenge, la vicesecretària general i candidata, Elena Valenciano, participarà en un míting a Montmeló i dilluns pronunciarà una conferència a Barcelona.

Aquest divendres, la direcció del partit s'ha reunit amb els coordinadors territorials de la campanya. El secretari general del PSOE els ha demanat la màxima mobilització. Tant si guanyen com si perden, però, ja avisat que el calendari intern per elegir el candidat a la presidència del govern espanyol, previst per al mes de novembre a través d'unes primàries, es mantindrà.

stats