Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

L'escrutini dels vots del congrés del PSOE s'ha endarrerit per un "petit error" en el recompte en una mesa electoral

El procés s'ha allargat una hora i mitja, força més temps del que s'havia anunciat. Un dels delegats ha votat per Rubalcaba i Chacón en el mateix sobre, l'únic vot nul

El recompte dels vots dels delegats del 38è Congrés del PSOE per elegir el seu secretari general s'ha endarrerit més del previst a causa d'un error en una de les cinc taules de votació, segons ha informat el PSOE.

Segons ha explicat el partit, en una de les cinc meses, un cop acabat el recompte, sortia un vot menys i ha calgut tornar a comptar les paperetes.

El cap de premsa del PSOE, Carlos Hernández, l'ha definit com un "petit i bàsic" error. Ha argumentat, a més, que el procés d'obrir els sobres i separar les paperetes és lent.

L'escrutini s'ha allargat durant més d'una hora i mitja, força més del que s'havia anunciat.

Un cop tancades les portes per a l'emissió del vot, els cinc membres de la comissió electoral del congrés han començat a escrutar les paperetes. A banda dels cinc membres de la comissió, només han estat presents a la sala un interventor per part de la candidatura d'Alfredo Pérez Rubalcaba, un altre de la de Carme Chacón i el cap de premsa del partit, Carlos Hernández.

Rubalcaba ha aconseguit la victòria per 22 vots, després d'obtenir el suport de 487 delegats davant els 465 que han donat suport a l'exministra.

A més, hi ha hagut dos vots en blanc i un de nul. El nul ha estat perquè un dels delegats ha ficat al sobre dues paperetes, una amb el nom de Rubalcaba i una altra amb el de Chacón.

RE

Més continguts de