POLÍTICA
Política 04/02/2012

L'escrutini dels vots del congrés del PSOE s'ha endarrerit per un "petit error" en el recompte en una mesa electoral

El procés s'ha allargat una hora i mitja, força més temps del que s'havia anunciat. Un dels delegats ha votat per Rubalcaba i Chacón en el mateix sobre, l'únic vot nul

Efe
1 min
Tuit PSOE

SevillaEl recompte dels vots dels delegats del 38è Congrés del PSOE per elegir el seu secretari general s'ha endarrerit més del previst a causa d'un error en una de les cinc taules de votació, segons ha informat el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el partit, en una de les cinc meses, un cop acabat el recompte, sortia un vot menys i ha calgut tornar a comptar les paperetes.

El cap de premsa del PSOE, Carlos Hernández, l'ha definit com un "petit i bàsic" error. Ha argumentat, a més, que el procés d'obrir els sobres i separar les paperetes és lent.

L'escrutini s'ha allargat durant més d'una hora i mitja, força més del que s'havia anunciat.

Un cop tancades les portes per a l'emissió del vot, els cinc membres de la comissió electoral del congrés han començat a escrutar les paperetes. A banda dels cinc membres de la comissió, només han estat presents a la sala un interventor per part de la candidatura d'Alfredo Pérez Rubalcaba, un altre de la de Carme Chacón i el cap de premsa del partit, Carlos Hernández.

Rubalcaba ha aconseguit la victòria per 22 vots, després d'obtenir el suport de 487 delegats davant els 465 que han donat suport a l'exministra.

A més, hi ha hagut dos vots en blanc i un de nul. El nul ha estat perquè un dels delegats ha ficat al sobre dues paperetes, una amb el nom de Rubalcaba i una altra amb el de Chacón.

stats