Publicitat
Publicitat

ELECCIONS ESPANYOLES

Rubalcaba, convençut que hauria guanyat “de llarg” Chacón en unes primàries

El candidat socialista a la presidència del govern reconeix que és “corresponsable” de l'herència de Zapatero

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que no ha de manat mai que no es fessin primàries per triar candidat, i que si n'hi haguessin hagut les hauria guanyat “de llarg”. En declaracions a Onda Cero, ha reconegut avui que se sent "corresponsable" de l'herència que deixa el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, tant en els "encerts" com en els "errors”, segons informa EFE.

També s'ha referit a la polèmica suscitada després d'autoproclamar-se líder del PSOE sense prèviament ser designat com a tal en un congrés federal, per assenyalar que "en democràcia, el líder és aquell per al qual es demanen els vots". Sobre la primera qüestió, l'exvicepresident ha volgut deixar clar que no va intentar fer que la gent oblidi que ha estat assegut uns anys a la taula del Govern "perquè era a dins" i que, per tant, no té "cap inconvenient a acceptar-ho".

Preguntat sobre si es pot parlar amb els terroristes sobre política, Rubalcaba ha dit que no s'hauria de fer, però, tot seguit, ha recalcat que "tots els estats han parlat en algun moment amb els terroristes", l'últim, el de la Gran Bretanya. "També a Espanya els governs ho han intentat: ho va intentar Felipe González, ho va intentar Aznar i ho hem intentat nosaltres", ha recordat. Rubalcaba ha insistit que el que no es pot "de cap manera" és pactar la política amb els terroristes perquè en democràcia això ho fan els partits i, per això s'han de presentar a les eleccions.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT