Política 28/11/2011

El PSOE blinda Rubalcaba i el fa president del grup socialista al Congrés

El candidat socialista n'assumeix la responsabilitat tot i la patacada històrica del 20-N. Marcelino Iglesias es farà càrrec del grup al Senat

Joan Rusiñol
1 min

MadridL'executiva del PSOE, reunida aquest matí a Ferraz, ha decidit que finalment l'exministre i candidat el 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, sigui el president del grup parlamentari socialista al Congrés de Diputats. Fins al congrés del PSOE a principis de febrer, José Antonio Alonso seguirà com a portaveu en funcions. La ministra Carme Chacón ha avalat, a l'entrada de la reunió, que Rubalcaba –eventual contrincant seu per assumir la secretaria general– agafi ara les regnes del grup. Fonts socialistes afirmen que no podien prendre cap altre decisió si es té en compte "l'esforç titànic" que va fer Rubalcaba durant la campanya del 20-N, que va acabar amb el pitjor resultat de la història del PSOE. El gest de l'aparell del partit es pot entendre com una plataforma de llançament per a l'exministre si finalment fa el pas i opta a la secretaria general. La direcció, però, assegura que serà absolutament "neutral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encara secretari d'organització, Marcelino Iglesias, serà el nou portaveu al Senat. Substitueix Carmela Silva, que ara serà diputada. Iglesias deixarà el càrrec orgànic al partit quan es renovi la direcció, els dies 3, 4 i 5 de febrer a Sevilla.

A la reunió d'aquest matí, la primera després del comitè federal de dissabte que va posar fil a l'agulla de la renovació interna, no hi ha assistit Zapatero.

stats