Política 04/02/2011

El govern espanyol afegeix pressió a la reunió Zapatero-Mas dient que veu "difícil" permetre més deute

Rubalcaba es limita a dir que Zapatero demanarà "cooperació" a Mas per sortir de la crisi

Miquel Codolar
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern espanyol ha afegit aquest divendres més pressió a la reunió de dilluns entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president del Govern, Artur Mas, dient que veu "difícil" permetre l'emissió de més deute a Catalunya perquè "hi ha un marc pressupostari d'ajustament fiscal i tots hem de passar per allà", segons publica Europa Press. Des del ministeri d'Economia, però, mantenen aquest divendres que si el pla de viabilitat és correcte no hi ha d'haver cap problema per permetre l'endeutament que pretén el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha limitat a dir a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que Zapatero rebrà Mas per "cooperar" i "sumar forces" per tal de "buscar sortida a la crisi econòmica, créixer més i crear ocupació". Ha afegit que la trobada serà "important" i que es donarà "la màxima institucionalització possible" a la relació d'ambdós governs.

Rubalcaba no ha volgut donar més detalls sobre una reunió que "serà important en ella mateixa". Pel que fa als continguts de la trobada, ha argumentat que no en volia avançar res i que el govern espanyol serà "prudent fins que s'acabi la reunió". Pel que fa al pla de viabilitat presentat pel Govern, Rubalcaba ha dit que el ministeri d'Economia encara l'està estudiant per valorar si permetrà o no més endeutament a Catalunya.

stats