POLÍTICA
Política 16/09/2012

Rubalcaba: "Si Mas vol trencar, ens tindrà en contra"

El secretari general del PSOE ha advertit Mas que no compti ni amb els socialistes catalans ni amb els espanyols per al projecte d'estat propi. Insta Mas i Rajoy a "deixar les tisores per agafar fil i agulla per cosir la convivència entre Catalunya i Espanya"

S.gonzález / M.colomer
2 min
Rubalcaba, aquest diumenge a Gavà

GavàCap acostament. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que no compti ni amb els socialistes espanyols ni amb els catalans per al projecte d'estat propi que defensa. "Si volen conviure, ens tenen, i si volen trencar, ens tindran en contra". Rubalcaba ha defensat en el seu discurs a la Festa de la Rosa una "Catalunya solidària" i, més enllà de tancar la porta a qualsevol debat independentista, no ha fet cap oferiment en la línia que li reclama el líder del PSC, Pere Navarro, que ha instat el PSOE a articular el federalisme per combatre l'auge independentista a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya sortirà amb Espanya i Europa de la crisi o no sortirà", ha etzibat Rubalcaba. El líder del PSOE ha deixat ben clar que el seu partit combatrà l'independentisme tot i assegurar que "respecta" aquest sentiment. Malgrat tot, ha lamentat que Artur Mas plantegi la cruïlla que viuen Catalunya i Espanya en aquests termes, sobretot després de posar-se d'acord en la majoria de qüestions econòmiques amb el PP. "Que deixin les tisores i agafin el fil i l'agulla per cosir la convivència entre Catalunya i Espanya".

"Aquí el que hi ha és un problema polític amb ciutadans insatisfets", ha assegurat Rubalcaba, que ha insistit que, tot i que el 2013 toca revisar el model de finançament, Catalunya té avui el "millor finançament de la seva història". També ha posat en valor que el PSOE va ser el partit que va "signar" l'Estatut que donava "el major autogovern" que Catalunya mai hagi tingut, però ha obviat que els socialistes tampoc van fer-hi res quan a instàncies del PP l'Estatut va ser escapçat pel Tribunal Constitucional.

Malgrat que Navarro ha insistit aquesta setmana que era imprescindible que el PSOE fes seu el projecte federalista d'Espanya i ha demanat fins i tot que aquesta reivindicació quedi per escrit en el nou protocol de relacions entre PSC i PSOE, Rubalcaba no ha fet cap referència al federalisme durant el seu discurs. S'ha limitat a dir que Ferraz "comparteix" un projecte amb els socialistes catalans i que estaran al seu costat per aconseguir una veu "forta"del PSC. "Aquest és un projecte inacabat i dinàmic. Cal una Catalunya amb un autogovern fort i solidària amb la resta d'Espanya", ha sentenciat.

stats