POLÍTICA
Política 09/01/2011

Rubalcaba mobilitzaria els votants del PSOE, segons 'El País'

El diari de Prisa diu que la fidelitat de vot socialista pujaria 20 punts si fos candidat

Auri Garcia
1 min
El president espanyol, Rodríguez Zapatero, i el vicepresident primer, Pérez Rubalcaba.

BarcelonaEl diari El País publica aquest diumenge una enquesta segons la qual Alfredo Pérez Rubalcaba faria que la fidelitat de vot socialista pugés 20 punts, en cas de ser el candidat del PSOE a les properes eleccions generals espanyoles. El diari del grup Prisa encapçala la informació amb el titular "Rubalcaba mobilitza el PSOE", i en pàgines interiors destaca que la majoria de votants socialistes no volen que Zapatero sigui el candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquesta enquesta, el PP té un avantatge de 14,5 punts en intenció de vot sobre el PSOE. Una distància considerable, però inferior a la del mes passat, que era de 18,8 punts, segons una altra enquesta del mateix diari. La fidelitat dels votants del PSOE, que fa un mes se situava en el 42%, ha pujat al 46%. Si Rubalcaba fos el candidat, diu aquesta enquesta, s'enfilaria fins al 68%.

El diari ABC també publica en l'edició d'aquest diumenge una enquesta electoral, segons la qual el PP tindria un 49,3% del vot i el PSOE un 30,8% en les properes eleccions generals espanyoles. Segons aquest diari, doncs, la distància entre els dos partits seria de pràcticament 19 punts. Pel que fa a les valoracions dels líders dels dos partits, Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero, l'enquesta li dóna un 3,6 a Rajoy i un 3,1 a Zapatero.

stats