Política 26/07/2014

Rubalcaba: "La tercera via és l'única per resoldre el problema territorial del nostre país"

Considera que la reforma federal de la Constitució "es va obrint pas". El líder socialista ha fet aquest dissabte l'últim discurs com a secretari general del partit: "El PSOE no em deu res, jo li dec tot al PSOE", ha dit

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba al congrés federal extraordinari del PSOE, a Madrid. EFE

MadridAlfredo Pérez Rubalcaba, en el seu últim discurs com a secretari general del PSOE, ha tornar a defensar que la tercera via és "l'única via per resoldre el problema territorial del nostre país i seguir convivint". En aquest sentit, considera que la reforma federal de la Constitució que defensen els socialistes "es va obrint pas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista deixarà aquest dissabte la secretaria general després que Pedro Sánchez sigui ratificat en el càrrec pel congrés federal extraordinari del partit que se celebra aquest cap de setmana a Madrid.

Visiblement emocionat, Rubalcaba ha estat ovacionat durant gairebé cinc minuts pels més de 3.000 assistents al congrés. "Sóc socialista i ho seré fins al final dels meus dies", ha promès, fent un repàs a la seva trajectòria dins del partit. "El PSOE no em deu res, jo li dec tot al PSOE", ha afegit.

"Audaços" sobre Catalunya

Sobre Catalunya, el fins ara secretari general del PSOE ha lloat l'entesa amb el PSC en la declaració de Granada que es va celebrar el juliol de l'any passat i on es va consensuar l'aposta per un model federal. "Vam ser capaços de trobar una sortida perquè vam entendre'ns i vam ser audaços", ha puntualitzat agraint la proposta de Pere Navarro, que aquest cap de setmana assisteix al congrés. Pedro Sánchez l'ha escollit per a la seva comissió executiva.

stats