Política 08/04/2011

Rubalcaba recorda que el 10-A "no té cap valor jurídic" i que el vot de Mas "no el transforma"

El vicepresident primer del govern espanyol creu que, en tot cas, és el president català qui "ha d'explicar per què hi ha anat a votar"

Miquel Codolar
2 min

MadridRubalcaba creu que el vot d'Artur Mas en la consulta sobre la independència "no la transforma i segueix sense tenir cap valor jurídic". El vicepresident espanyol ha recordat que "no és la primera vegada que es fan aquest tipus d'esdeveniments", i ha remarcat que el govern espanyol els valora com a "actes sense cap valor jurídic". Ha afegit que "Mas és el president del Govern [català] i és ell qui haurà d'explicar per què hi va".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les declaracions sobre el pacte fiscal, que Rubalcaba ha igualat al concert econòmic, ha dit que "no és una metamorfosi sinó una transmutació" perquè "ha passat d'impugnar tot el règim econòmic de Catalunya al Constitucional a parlar del concert econòmic, una política que passarà als anals de la història". Finalment, ha dit que "pensar que els catalans s'oblidin del que ha estat el PP per Catalunya és un exercici inútil. Qui l'ha vist, qui l'ha escoltat, qui el veu i qui l'escolta".

El vicepresident primer de Zapatero considera que el líder del PP, Mariano Rajoy, "quan s'acosten eleccions pateix una metamorfosi, es posa la barretina, i menys cridar 'visca el Barça' diu tot el contrari del que deia abans". Ha criticat llargament Rajoy perquè fa uns dies va mostrar-se favorable al pagament avançat del fons de competitivitat per part del govern espanyol i obert a negociar el pacte fiscal. Ha afegit que les seves declaracions són una "sorpresa majúscula" perquè Rajoy "s'ha oblidat que està en contra del sistema de finançament". Per això l'ha reptat a repetir les afirmacions que va fer a Catalunya des de Madrid o Extremadura. Ha manifestat que el líder del PP "pensa que els catalans tenen una amnèsia total".

stats