POLÍTICA
Política 03/02/2013

Rubalcaba reclama a Rajoy que dimiteixi

Considera que el president del govern espanyol ara ja és un "llast" per a Espanya

Ara
2 min
Rubalcaba ha fet una compareixença en què, a diferència de Rajoy, ha admès les preguntes dels periodistes

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat aquest diumenge que el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, abandoni la presidència del govern de l'Estat, després que ha esclatat l'escàndol Bárcenas, i que deixi pas a una altra persona que sigui capaç de donar estabilitat a Espanya. Durant una roda de premsa a la seu del PSOE a Madrid, el líder dels socialistes ha assenyalat que cal un canvi en la presidència del govern i que, després de les explicacions ofertes ahir, Rajoy "no pot fer front a la situació per la qual passa Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'afirmar que Rajoy és un "llast" per a Espanya, Rubalcaba ha opinat que el cap de l'Executiu no pot dirigir Espanya en un "moment tan delicat" i que ara cal un govern "fort i fiable". "La seva permanència al capdavant del govern no permetrà superar la crisi política, l'agreujarà dia a dia", ha afegit. "S'ha plantejat si la seva presència és millor per a la imatge exterior d'Espanya?", ha qüestionat. "La nostra obligació i deure amb els espanyols és dir que no", ha sentenciat el líder de la oposició.

Tot i així, no ha especificat si el PSOE impulsarà una moció de censura o demanarà la convocatòria d'eleccions anticipades. Ha assenyalat que, en aquest moment, el problema de fons és que el president del PP està en una situació que l'impedeix dirigir el govern d'Espanya. "Creiem que el problema de fons del nostre país és que el president no pot fer front a la situació gravíssima per la qual passa Espanya", ha afirmat.

Enrocat en els atacs

Rubalcaba ha lamentat que, lluny d'aclarir uns fets vinculats a una "xarxa corrupta" que "arriba al cor de la cúpula del PP", Rajoy es va "enrocar" i va "atacar" els qui creu que considera responsables de les informacions publicades en els darrers dies. "Ho va negar tot", ha indicat el secretari general socialista. "Tothom ha mentit menys ell i el seu partit", ha afegit. "Va dir que tot era fals i, és més, que tot formava part d'una estratègia per desestabilitzar el govern", ha relatat Rubalcaba.

"Rajoy no va fer atenció al fet que els ciutadans esperaven d'ell no atacs, sinó explicacions", ha assenyalat el líder del PSOE. "Esperaven que expliqués com és que un dels beneficiaris de l'amnistia fiscal va ser el mateix Bárcenas", ha dit. En un altre moment de la seva intervenció, el dirigent socialista ha valorat que "Rajoy no s'adona que la falta de credibilitat del seu govern no té a veure amb l'oposició o el PSOE", sinó de "milions d'espanyols que esperaven una explicació convincent", ha conclòs.

stats