Política 02/05/2011

Rubalcaba diu que el Suprem ha il·legalitzat Bildu perquè no s'ha distanciat d'ETA "amb claredat"

El vicepresident primer es nega a fer cap més valoració de la sentència i en un moment de la roda de premsa, davant diverses mans aixecades diu: "Si és sobre el mateix (Bildu) anirem acabant, ho dic per vostès, perquè ja són dos quarts de dues"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat la "satisfacció" del govern espanyol per la sentència del Tribunal Suprem que impedeix anar a les eleccions a les llistes de Bildu. Ha exposat que "la il·legalitzada Batasuna havia de trencar clarament amb ETA i segons la sentència del Suprem no és segur que s'hagi donat amb la suficient claredat, i per això se li diu que no". I dirigint-se directament a l'esquerra abertzale ha afegit: "Has avançat però has de demostrar davant els tribunals que la ruptura és total i definitiva, i això és el que entenc que no s'ha fet".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No ha volgut fer cap més comentari perquè "el Tribunal Consitucional és el Tribunal Constitucional i el Suprem el Suprem, i el que decideixi ho acatarem i respectarem, fer càbales no és cosa del govern ni que hagi de fer cap demòcrata en un estat de dret". Ha confirmat que ahir va mantenir converses amb el líder del PNB, Iñigo Urkullu, i amb el responsable judicial del PP, Federico Trillo, mentre el Suprem deliberava.

Preguntat per si la sentència podia incrementar el nacionalisme ha dit que "a l'Estat tenim un sistema de partits polítics i lleis democràtiques aprovades pel Parlament. Vam decidir que a l'Estat la decisió no era dels partits sinó dels jutges, i és a ells que hem de respectar, i per això no valen les pressions als jutges, ni les més subtils, i quan decideixen cal acatar la sentència".

stats