Política 19/12/2010

Rubalcaba viatja a l'Afganistan per donar suport a les tropes espanyoles

És la primera visita al país asiàtic del vicepresident espanyol, que anirà a la base on un atemptat va matar dos guàrdies civils a l'estiu

Agències
1 min

HeratEl vicepresident primer del govern central i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha arribat aquesta matinada a l'Afganistan per visitar les tropes espanyoles desplegades en aquest país en el marc de la missió de l'OTAN. Rubalcaba ha arribat a la localitat d'Herat les 7:30 hora local, acompanyat del secretari d'Estat de Seguretat, el cap de l'Estat Major de la Defensa i el director general de la Guàrdia Civil. Des d'allà s'ha desplaçat a la base militar de Qala i Naw, on aquest estiu un atemptat terrorista va matar dos agents de la Guàrdia Civil i un traductor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El viatge, el primer del ministre a la zona, s'ha mantingut en secret fins a última hora per motius de seguretat, i servirà perquè Rubalcaba visiti alguns dels 1.500 soldats espanyols que es troben actualment a l'Afganistan, i els agraeixi la seva tasca, especialment en aquesta època nadalenca. Després de dirigir unes paraules al contingent militar, es preveu que el vicepresident espanyol visiti un hospital de campanya.

La darrera visita de membres del govern espanyol a l'Afganistan va tenir lloc el passat 6 de novembre, quan s'hi va desplaçar el cap de l'executiu, Jose Luis Rodríguez Zapatero, acompanyat de les ministres de Defensa, Carme Chacón, i d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez.

stats