Política 11/09/2015

Rubalcaba alerta que Mas ha dut Catalunya a unes eleccions "trampa"

Rebutja un front dels partits no independentistes perquè suposaria donar la raó als que volen que siguin plebiscitàries

Efe
1 min
Rubalcaba posa en marxa  la bancarització de les caixes

SantanderL'exvicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver portat Catalunya a unes eleccions que són "una trampa", i ha opinat que la majoria dels catalans volen seguir sent part d'Espanya, encara que "amb els canvis oportuns".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'antic líder del PSOE, les del 27-S seran unes eleccions "molt disputades que es definiran per la participació", i ha atribuït els resultats de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) al fet que el "sector vinculat a l'independentisme" està molt més mobilitzat que el dels qui volen que Catalunya segueixi sent part d'Espanya.

Rubalcaba ha apostat per "canviar les coses per seguir junts", i ha recordat que, quan va ser líder de l'oposició, ja va alertar que s'estava produint una "tensió molt gran" a Catalunya i va plantejar la necessitat de fer una "revisió parcial" de la Constitució per resoldre aquesta situació.

Ha posat èmfasi en el fet que hi ha propostes dels independentistes catalans que són una "trampa". La primera, que Artur Mas, "sent el número 1, va de 4", i la segona, que afirmin que la independència de Catalunya no suposaria la seva sortida de la Unió Europea.

"Creuran més Junqueras i Mas que Cameron i Merkel?", s'ha preguntat Rubalcaba, per a qui és "evident" que si Catalunya s'independitzés quedaria fora de la UE.

A més, ha expressat la seva confiança que a partir del 27 de setembre, el diàleg, el consens i l'acord permetin resoldre el problema de convivència entre Catalunya i Espanya, i ha rebutjat articular un front no independentista perquè suposaria "donar la raó" als que volen que aquestes eleccions siguin plebiscitàries.

stats