Política 03/07/2011

Rubalcaba: "Sé el que s'ha de fer per crear ocupació"

En un acte a Santiago de Compostel·la, el candidat del PSOE ha venut com a notícia nova l'anunci que ja va fer la setmana passada el govern espanyol que hi haurà 8.000 milions d'euros addicionals per a les comunitats autònomes per a la sanitat

Miquel Codolar
1 min
Rubalcaba

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest diumenge en un acte a Santiago de Compostel·la que sap què cal fer perquè es creïn llocs de treball. "M'esforçaré a explicar a la gent que sé el que cal fer per crear ocupació", ha explicat als periodistes en una trobada amb militants gallecs. També ha dit que el programa electoral sera "executable" i tindrà mesures que "que tothom vegi que es poden dur a la pràctica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Anunci repetit

"Li donaré una notícia al senyor Feijóo", ha exposat durant la seva intervenció. I després ha afegit: "En el pressupostos de l'any vinent hi haurà 8.000 milions d'euros addicionals per a les comunitats autònomes. El meu objectiu és que es dediquin tots a la sanitat". "Veurem si totes ho fan, i si no ho fan ens preocuparem que ho facin", ha comentat.

Però l'anunci no era tal. Fa dues setmanes la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ja va explicar que les autonomies rebrien 7.900 milions addicionals a la roda de premsa per explicar el sostre de despesa dels pressupostos de l'Estat per l'any vinent. En aquella ocasió Salgado va reclamar a les autonomies que destinin aquests diners per finançar els serveis bàsics com l'educació o la sanitat tot i que va recordar que "és la seva decisió i responsabilitat".

En aquella ocasió Salgado també va anunciar 2.300 milions addicionals per les entitats locals, que va demanar que utilitzin per eixugar la morositat. Rubalcaba no ha esmentat que les autonomies tenen plens poders per gestionar els seus recursos com els convingui pels interessos del seu territori ni ha fet cap referència als ajuntaments.

stats