Política 16/04/2012

Rubalcaba diu que no comenta el viatge del rei per "lleialtat institucional"

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat a 'Los desayunos de TVE' que si té alguna cosa per dir al monarca l'hi dirà, i que està convençut que el rei "l'escoltarà"

Efe
2 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest dilluns que comprèn l'opinió crítica dels ciutadans sobre el viatge del rei, però ha subratllat que, com a responsable del Partit Socialista, i per "lleialtat institucional", no vol comentar la vida privada de Joan Carles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'agenda del rei és privada, hi ha coses que ens semblen bé, algunes que ens semblen menys bé i altres, malament, però no en comentem cap", ha subratllat el líder socialista en una entrevista a 'Los desayunos de TVE'.

Rubalcaba ha afegit que quan hi ha coses que no li agraden demana audiència amb el rei i les hi diu, i ha informat que dissabte a la tarda va parlar amb Joan Carles, però que es va limitar a preguntar-li com estava: Ha afirmat que "temps tindrà de parlar amb ell a fons".

El líder socialista ha reiterat que si té alguna cosa per dir al monarca l'hi dirà, i s'ha mostrat convençut que el rei "l'escoltarà".

Ha comentat que manté una relació molt fluida amb Joan Carles, de qui ha valorat la receptivitat davant "el que diu la classe política" i la seva capacitat de discernir "entre el que fa bé i el que fa malament".

Respecte a les declaracions del lehendakari, Patxi López, que ha afirmat que si fos el rei es disculparia, Rubalcaba ha dit que les seves paraules no són deslleials, "més aviat al contrari". Així, ha insistit que ell no les comenta des de la seva posició al PSOE.

Quan li han preguntat si el govern espanyol hauria d'haver recomanat al rei de no fer aquest viatge privat, el líder socialista ha assegurat que desconeix quina és la relació del nou executiu amb el monarca, i ha assenyalat que ell se'n va assabentar "per una emissora de ràdio".

Ha comentat que desconeix el marge de maniobra del govern espanyol per parlar de l'agenda privada del rei, però ha precisat que no volia entrar en aquesta polèmica "ni tirar més llenya al foc, perquè això no seria bo ni per a Espanya ni per a les seves institucions".

stats