Política 12/08/2011

Rubalcaba exigeix a Merkel que passi a liderar Europa

El candidat socialista, que ahir va demanar al BCE que abaixi els tipus d'interès, avui ha dit que "cal demanar a Alemanya que lideri; no és el guardià d'Europa, sinó el líder d'Europa; no pot ser el defensa central, sinó el davanter centre". Rubalcaba ha assegurat que aquesta serà la primera campanya electoral "sense por d'un atemptat d'ETA"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl candidat socialista a la presidència de l'estat espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reclamat a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que lideri Europa. Ha afirmat que "cal demanar a Alemanya que lideri; no és el guardià d'Europa sinó el líder d'Europa; no pot ser el defensa central, sinó el davanter centre". Ha fet aquestes declaracions durant una trobada amb voluntaris a un institut dels afores de Madrid quan falten 100 dies per les eleccions generals. També ha reiterat la petició al BCE que abaixi els tipus d'interès perquè "França ha caigut i cal estimular el creixement".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha dit que la crisi ha arribat en un moment en què la casa d'Europa estava "a mig construir". Per això ha criticat que fins ara els temps europeus han estat "geològics" i ha reclamat que passin a ser "digitals" perquè "per defensar l'euro necessitem instruments que ara Europa no té com la fiscalitat conjunta o els bons europeus" i per això cal "construir Europa i fer-ho ràpid". En aquest sentit, ha criticat que la Unió Europea decidís posar una data per debatre les solucions i permetés els líders europeus anar de vacances.

També ha assegurat que aquesta serà la primera campanya electoral "segura" que es desenvolupi a l'Estat, "sense por d'un atemptat d'ETA". Ha dit que "mai des del 77 hem fet una campanya sense l'ombra d'ETA, en aquesta no", ha garantit.

stats